23.08.2024 17:21
Предсједник СДС-а и начелник општине Теслић Милан Миличевић је одбио мито од 40.000 КМ које су му нудили опскурни ликови и добио оптужницу. Гдје Милорад Додик оком, ту инструментолизовани дио правосуђа скоком. Оптужница без дјела, нова је данас успостављена пракса'', изјавила је члан Предсједништва СДС Александра Пандуревић коментаришући подизање оптужнице против Миличевића.
 
СДС је, каже она, захвална Додиковој АТВ јер је објавила текст оптужнице из којег је из авиона видљиво како је Додик спремао замку предсједнику СДС-а и реализовао своју јавну пријетњу: ''Добићемо вас и у Теслићу, ево само да знаш. Уз све те твоје малверзације које си тамо радио, сада ћеш видјети како се то ради''.
 
''Човјек који је учествовао у референдумској крађи, повјереник СДА Ален Сеферовић, иначе интимус опскурнох Срђана Кљечанина Руфија који је исјекао државну шуму па купио пола Јахорине, јасно је из оптужнице, као информатор и извођач радова Милорада Додика, покушао је подмитити Миличевића да изађе у сусрет његовим плановима. Мито је одбијено и умјесто да одговара онај ко врши притисак на локалну власт да незаконито поступа, добијемо оптужницу без дјела. У овом накарадном систему, криви су они који руше принцип – узми мито гдје год стигнеш'', каже Пандуревићева и наглашава:
 
''Разлика између, с једне стране,  Миличевића и људи који данас представљају СДС, и Додика и његове булументе, с друге стране, јесте у томе да нама Република Српска није плијен. Ми се боримо за Републику Српску у којој ће разни Руфији и Сеферовићи бити тамо гдје треба да буду. Данас смо талац једне породице и групе опскурних тајкуна сабраних око ње, који из једног џепа извуку 40 милиона КМ. Разлика између нас и њих јесте да постоји снимак да Миличевић одбија мито, док све обавјештајне службе овог свијета не могу наћи снимак да они одбијају чак и 100 КМ''.
 
Јасно је, закључује она, да је Миличевић препрека Руфију, Сеферовићу и Милораду Додику да и општина Теслић, али и остале општине гдје СДС има локалну власт, буду њихов лични плијен.
 
''Могу колико хоће, али не могу докле хоће. Ако мисле да ће народ дозволити да читава Република Српска буде њихова својина, преварили су се. Српски народ је слободарски народ и изборио се и са горим тиранима'', поручила је Пандуревићева.    

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account