24.08.2024 09:59
Милан Миличевић је одбио мито од 40.000 КМ које су му нудили криминални кланови, а умјесто да правосуђе процесуира оне који су покушали подмитити начелника, оптужница је подигнута управо против њега – човјека који је храбро одбио незакониту понуду, каже Милан Касаповић, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске.
 
Он наводи да се предсједник Српске демократске странке и начелник општине Теслић нашао под ударом оптужнице која изазива невјерицу у јавности.
 
„Да ситуација буде апсурднија, режимски медији попут АТВ-а и РТРС-а су из својих прилога 'случајно' изоставили кључну чињеницу да чак и у самој оптужници јасно пише да Миличевић није примио мито“, истиче Касаповић и додаје:
 
„Умјесто тога, медијски простор је уступљен особи с криминалним досијеом – Алену Сеферовићу, садашњем повјеренику СДА, познатом по учешћу у референдумској крађи против Миличевића. Сеферовић који је покушао подмитити Миличевића, иначе близак са Срђаном Кљечанином Руфијем, Радиславом Ђурићем, предсједником локалног СНСД и Недељком Керићем, њиховим кандидатом уз којег покушавају доћи до начелничке позиције, износи лажне оптужбе којима покушава оправдати властите нечасне поступке.“
 
Касаповић каже да одбијање мита, које би у нормалном друштву било похваљено, у овом накарадном систему резултира оптужницом за онога ко се усудио рећи "НЕ".
 
„Умјесто да одговара онај који врши притисак на локалну власт да незаконито поступа, у овом случају је кажњен онај који је одбио постати дио прљавих игара. Нажалост, у режимским медијима криминалци постају релевантни извори, а празнине у снимљеним записима тужилаштва допуњавају лажима и манипулацијама сумњивим ликовима“, напомиње Касаповић.
 
Овај случај, наводи он, јасно показује колико је далеко отишао режим у заштити својих интереса, док се часни људи попут Милана Миличевића кажњавају због поштења и досљедности у борби за правду.
 
„Срамотна оптужница против Миличевића, без иједног доказа о кривици, још једном потврђује да је правда у овој земљи изгубила свој прави смисао. Очигледно је да су у очима режима криви они који нису подобни, док они који су дио криминалног миљеа могу чинити апсолутно све, бити заштићени од режима и чак слављени у њиховим медијима“, каже Касаповић.            

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account