26.08.2024 10:07
''Режим у Републици Српској је у својој терминалној фази, а од владавине права није остало ни слово. Да је Бранислав Нушић живи, оптужница против предсједника СДС-а др Милана Миличевића вјероватно би била преточена у књижевно ремек дјело које би се могло назвати 'Крив сам јер нисам узео 40.000 КМ мита' или 'Оптужница без дјела'. Волио бих да видим име судије који је потврдио овакву оптужницу и када све буде завршено нека знају да ћемо тражити одговорност свих актера у правосуђу који су потпуно погазили владавину права и правну сигурност''.

Овим ријечима је Јовица Радуловић, предсједник ГО СДС-а и начелник општине Модрича, прокоментарисао оптужницу против предсједника СДС-а и начелника општине Теслић др Милана Миличевића. Радуловић, који је и адвокат, каже да у каријери још није видио случај да је неко оптужен да основу исказа некредибилног свједока чије оптужбе и тврдње су пале у воду чињеницом да је понуђено мито одбијено, а он испраћен из канцеларије.

 ''Нема дјела, сем ако кривично дјело није одбијање мита од 40.000 КМ. У правно уређеној држави одговарао би онај ко захтијева незаконите уступке, а не онај ко одбије да ради незаконито. Овај случај ће се сигурно изучавати у уџбеницима права, као примјер злоупотребе правосуђа и недостатка владавине права. Како било ко у овој земљи да се осјећа сигурно ако се овакве ствари дешавају лидеру најјаче опозиционе партије!? О каквом путу у ЕУ говоримо ако нам је правосуђе у оваквом стању!? '', каже Радуловић.

Он додаје да је очито да режим не бира средства како би читава Република Српска била њихов плијен.
''Што су они богатији, то је народ сиромашнији. Та симбиоза тајкуна СНСД-а у Теслићу и повјереника СДА, који су заједно осмислили план да 'елиминишу Милана Миличевића' и да поравнају Теслић као што су поравнали шуме, Јахорину и Букову Косу, показује сву њихову бескурпулозност и лицемјерство'', истиче Радуловић.

Милан Миличевић је за њих бедем који им је препрека да Теслић постане њихова приватна својина.
''Између нас и њих постоји огромна разлика. Ми једино осјећамо гађење спрам оног што они раде. До задњег атома борићемо се за слободну Републику Српску у којој наша дјеца неће зависити од тајкуна и њиховог прљавог новца. Република Српска је њима плине, а нама отаџбина'', поручио је Јовица Радуловић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account