03.09.2024 14:19
''Прошла су четири дана од невиђене бруке и понижења, када је на Тргу Србија у дворани Србија интонирана химна тзв. Косова, а чланови организационог одбора градоначелник Љубиша Ћосић и посланик у ПС БиХ Мирослав Вујичић још нису смогли храбрости да упуте извињење. Као син палог борца Војске Републике Српске, осјећам бескрајну горчину и тугу јер се оваква издаја десила у колијевци Републике Српске'', поручио је Дарко Берјан, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске.
 
Берјан је поздравио то што је предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић упутио лично извињење, иако нема директне везе са срамотним догађајем, те изразио жаљење што Ћосић и Вујичић нису у стању да слиједе његов примјер.
 
''Ко више од нас може разумјети шта су страдања и тортуре које преживљава српски народ на Косову и Метохији!? У априлу сам обишао цијело Косово и Метохију, и знам како наш народ тамо живи и колико тешку борбу води сваки дан. Наша браћа која се свакодневно боре да сачувају своја огњишта нису заслужила да им ми забадамо нож у срце. Желим јавно да им кажем да народ Источног Сарајева нема везе са овим и да једнако осјећа бол и горчину'', истиче Берјан.
 
Посланик СДС-а позива и предсједника и премијера Републике Српске, Милорада Додика и Радована Вишковића, да се ограде од ове бруке.
 
''Интонирање химне непризнатог тзв. Косова на територији Републике Српске директно је гажење и декларације Свесрпског сабора у којој смо јасно рекли да подржавамо територијални интегритет Србије и наш народ на Косову и Метохији. Као што рече Његош, част и брука живе довијека. Храбри и часни сарајевски Срби који су бедем Републике Српске, увијек ће бити и бедем Србије. Нећемо дозволити да брука недораслих политичара буде и брука нашег народа. Стидимо се њихове срамоте и молимо за опрост нашу браћу на Косову и Метохији, као и у Србији'', казао је посланик СДС-а Дарко Берјан.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account