16.09.2024 15:05
''Да у некој демократској држави предсједник Републике изјави да ће љекари угрозити живот пацијента ако не гласа за владајућу партију, већ данас би био бивши предсједник Републике. Здравство нам је у катастрофалном стању и умјесто да изложи план побољшања здравствених услуга и услова у којима раде болнице, Додик пријети грађанима да ће се моћи лијечити само ако гласају за СНСД. Срамно и бескурпулозно!'', изјавила је др Маја Драгојевић-Стојић, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске и кандидат за градоначелника Приједора.

Ниједан љекар који је обавезан Хипократовом заклетвом, додаје она, никада себи неће дозволити да угрози било чији живот.

 ''И ја сам љекар, кардиолог, и никада своје пацијенте нисам питала за кога гласају нити би то било етично. У медицини тога нема и наша дужност је да се сваком пацијенту једнако посветимо, а несавјесно лијечење је кривично дјело'', истиче др Маја Драгојевић-Стојић.

Додикова изјава, сматра она, показује да је недостојан функције коју обавља. 

''Предсједник Републике, по Уставу Републике Српске, представља јединство грађана. Он је етичка вертикала друштва која штити Устав Републике. Може ли ико у том препознати Додика? Ова срамна изјава је најбољи показатељ да је куцнуо час да Милорад Додик оде у политичку пензију јер је постао стуб подјела и највећи баласт за Републику Српску'', поручила је Драгојевић-Стојић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account