18.09.2024 15:06
Дервента заслужује политике и људе који ће грађанима вратити вјеру у институције и вјеру да је власт ту због њих, казао је Владо Ковачевић, члан Главног одбора СДС и кандидат за градоначелника Дервенте.
 
Ковачевић је поручио да ће уколико побиједи обезбиједити бесплатне уџбенике за основце и у складу са законом омогућити да буде нерадна недјеља.
 
Истакао је да становници Дервенте заслужују адекватну здравствену заштиту.
 
 „Тренутно у Дому здравља немамо педијатра које је у сталном радном односу, немамо логопеда, као ни дефектолога. Наши суграђани одлазе у друге локалне заједнице тражећи те услуге и издвајају велика новчана средстава за то“, напоменуо је Ковачевић и додао:
 
„Ми ћемо иницирати да се у Дервенти успостави специјалистички медицински центар у којем би педијатрија радила у двије смјене и гдје би имали стално запосленог логопеда дефектолога. Дервенти треба вратити породилиште и то су кључне ствари за опстанак нашег града.“

 
Ковачевић је подсјетио да је Дервента, која је иначе позната као привредни град, остала без прикључка на ауто пут „ 9. јануар“.
 
„Инсистираћемо на томе да обезбиједимо прикључак на аутопут и да се ураде магистрални путеви како би се подстакао даљи развој привреде у Дервенти“, категоричан је Ковачевић.
 
Он је напоменуо да се ријеци Укрини, која је бисер Дервенте, мора посветити пажња.
 
„Морамо очистити, уредити и заштитити ријеку јер када причамо о Дерветни и када је спомињемо увијек кажемо да је Дервента град на Укрини“, рекао је Ковачевић и поручио:
 
„Вјерујем у Дервенту и вјерујем у Дервенћане.“

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account