20.09.2024 12:31
Јучерашња пресуда којом Уставни суд БиХ потврђује да Централна изборна комисија није могла забранити учешће на изборима Српској демократској странци побједа је правде, али штета која нам је забраном направљена је ненадокнадива, поручио је Желимир Нешковић, потпредсједник Српске демократске странке.
 
Он је ову пресуду назвао политичком и моралном побједом Српске демократске странке.
 
 „Дрзнули се четири човјека који сједе у Централној изборној комисији да без основа забране СДС излазак на изборе. Да суде и пресуђују арбитрарно, без права на одбрану. Побједа СДС-а побједа је демократије и правни основ за будућност свакоме ономе коме пар бахатих појединаца буде угрожавало елементарна права”, наводи Нешковић.
 
Поручује да преседан који је ЦИК направио не смије проћи некажњено.
 
“СДС није забрањена политичка партија. А ЦИК јој је ускратио право да учествује на изборима. 100 хиљада становника Републике Српске даје повјерење Српској демократској странци, а ЦИК-овим недавањем права овјере око 100 хиљада гласача дошло је у ситуацију да изгуби право да се изјасни, што представља удар на основна политичка права изјашњавања грађана. Овај преседан који је ЦИК направио не смије проћи некажњено”, закључио је Нешковић.  

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account