20.09.2024 16:42
Данашња изјава министара финансија и трезора у Савјету министара Срђана Амиџићa да је покренут процес за усвајање закона о укидању ПДВ-а на куповину прве некретнине представља још једно у низу предизборних празних обећања, попут Закона о лијековима РС, Изборног закона РС и Закона о војсци.
 
Ова најава, која долази само 15 дана пред локалне изборе, не може да прикрије чињеницу да је идеја о укидању ПДВ-а на прву некретнину већ најављена прије више од године дана. Питамо се, шта је министар чекао до данас? Очигледно је да је циљ оваквих изјава збуњивање грађана и манипулација њиховим очекивањима односно само предизборна кампања.
 
Оно што је још забрињавајуће јесте покушај министра Амиџића да ову идеју прикаже као неку велику “мудрост” Милорада Додика, чиме се додатно јача култ личности који је карактеристичан за режиме и диктатуре. Отворено питамо министра Амиџића да ли је Закон о измјенама Закона о ПДВ, који садржи укидање ПДВ-а на прву некретнину, већ усвојен у Савјету министара и да ли је упућен Парламенту БиХ на усвајање?
 
Уколико није, онда се ова изјава своди на обичну предизборну шарену лажу као и већина лажних обећања СНСД.
 
Грађани заслужују конкретне акције, а не празна обећања.
 
Српска демократска странка ће ускоро изаћи са конкретним измјенама нашег пореског закона и најавити да упућује закон који ће омогућити поврат ПДВ-а за куповину првог стана.
 
Позивамо све политичке партије да подрже ову конкретну иницијативу и приједлог Српске демократске странке, јер грађани Републике Српске имају право ОДМАХ на поврат ПДВ-а, док се на нивоу БиХ евентуално не усвоји рјешење о поврату ПДВ-а у што искрено не вјерујемо због досадашњег манипулативног начина функционисања коалиције на нивоу БиХ.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account