23.09.2024 15:27
Предсједник ОО СДС Соколац и кандидат за начелника општине Милован Бјелица затражио је од полиције Републике Српске да професионално и непристрасно поступе у случају физичког напада на Драгана Реновицу којег су напали носилац листе СНСД Ђорђе Радић и његов брат Никола. Такође, на насиље у изборној кампањи очекује и реакцију Централне изборне комисије.
 
''Полиција и тужилаштво морају сачувати безбједност на Сокоцу, и радити без политичких утицаја, јер ово што се дешава задњих дана превршило је свaку мјеру. Шокиран сам да је полиција цијелу ноћ задржала жртву – Реновицу, ''да не би утицао на свједоке'', док насилници који су га напали нису задржани него су пуштени кући. Па ваљда се свједоци штите од утицаја оних који су починили кривично дјело!? Такође, очекујем да се расвијетли и открије ко је бацио бомбу на кућу угледног инвеститора, као и процесуирање браће Радић због напада на Драгана Реновицу услужбеним просторијама соколачког ФК ''Гласинац'' што су забиљежиле и камере'', рекао је Бјелица.
 
ОО СДС Соколац подсјећа да је Никола Радић привођен у великој акцији Управе за прганизовани и тешки криминал у оквиру предмета из Скај апликације.
Он изражава бојазан да се у случају бомбашког напада све покушава заташкати како би се заштитили налогодавци који имају полуге моћи.
 
''Други пут једном честитом човјеку и угледном инвеститору бацају бомбу на кућу, а полиција не расвјетљава случај. Па гдје ми то живимо и какве поруке инвеститорима шаљемо?'', каже Бјелица.
 
ОО СДС Соколац, такође, осуђује и цијепање предизборних плаката СДС-а у Кнежини и Каљини иза чега, такође, стоје браћа Радић.
 
Недопустиво је што малољетне чланове своје породице укључују у прљаве послове у кампањи, и цијепање плаката.
 
''Они нам показују какав би Соколац био да се они нешто питају. Ми желимо и борићемо се за слободан Соколац у којем нико неће страховати за безбједност нити ће она неком бити угрожена зато што другачије мисли. Ми ћемо градити Соколац на којем ће се млади бавити спортом и бити успјешни студенти, а не жртве дилера и насилника. Соколац ће побиједити насиље и насилнике'', поручио је Бјелица.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account