27.09.2024 12:17
''Доказали смо да је незаконито и неуставно покушана елиминација Српске демократске странке /СДС/ из изборног процеса. СДС је побиједио. Коначно смо добили рјешење Суда БиХ да се уважава жалба СДС на рјешење Централне изборне комисије /ЦИК/ из маја мјесеца којим је СДС-у одбијено учешће на изборима. ЦИК-у је наложено да донесе ново рјешење којим ће СДС-у бити омогућено учешће на изборима''.
 
Ово је рекао предсједник СДС-а др Милан Миличевић информишући чланове, симпатизере и јавност о најновијој одлуци Суда БиХ донијетој 25.септембра.
 
''Борба је била тешка, али смо доказали да је према СДС-у исписана страница бешчашћа и да је потпуно незаконито, политички дириговано, покушано да нам се забрани да учествујемо у политичком животу. Штета која је нанијета СДС-у је огромна јер смо доведени у неравноправан положај да нам се фактички у задњој седмици кампање каже да можемо учествовати на изборима. Неко за то треба да одговара'', поручио је Миличевић.
 
Увијек када је било тешко, додаје он, СДС је био најјачи, прије свега захваљујући искреној емотивној везаности свог чланства и симпатизера за странку.
 
''Није СДС било која странка. СДС је дио идентитета и воље српског народа. Када еј најтеже ми смо најјачи јер знамо шта бранимо. Сада смо одбранили не само СДС него и право на слободу и демократију. Одбранили смо право свих да нико не може бити незаконито елиминисан из политичког живота. Показали смо да правда може побиједити и силу, ма колико велика и јака она била. Хвала свима који су свих ових мјесеци стрепили за будућност СДС-а. Сачували смо СДС, а заједно ћемо сачувати и слободу и јаку Републику Српску!'', истакао је Миличевић.
 
                                              

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account