29.09.2024 13:38
Српска демократска странка је у посједу аудио снимка који већ данима кружи друштвеним мрежама у којем Милан Рудуљић, запосленик Оружаних снага БиХ (војник), по сопственом признању по налогу министра Сташе Кошарца купује гласове за СНСД-овог кандидата нудећи радна мјеста.
 
Посебно је индикативна чињеница да је Рудуљић, војник Оружаних снага БиХ већ мјесецима у политичкој кампањи са Сташом Кошарцем што обојица јавно показују на друштвеним мрежама. Подсјећамо да запосленици Оружаних снага БиХ према закону не смију бити политички експонирани ни на који начин.
 
Рудуљићева супруга је актуелна одборница у Скупштини општине Источна Илиџа, гдје је до скоро обављала функцију и потпредсједнице Скупштине а након смјене министар Кошарац ју је смјестио у свој кабинет као савјетницу. Такође, Рудуљићева супруга је носилац листе Српске радикалне странке у Источној Илиџи на овим изборима.
 
Очигледно Рудуљић сматра да се Кошарцу и његовом кандидату Мирославу Вујичићу треба одужити оваквим нечасним радњама.
 
Надлежне правосудне институције подсјећамо да је куповина гласова и трговима утицајем кривично дјело. Такође, Оружане снаге БиХ подсјећамо да је њихов запосленик прекршио одредбе свог уговора које се тичу обавезе аполитичности војника што представља основ за суспензију или чак отказ припадника Oружаних снага БиХ.
 
Нечасне активности Милана Рудуљића пријавићемо и Централној изборној комисији од које очекујемо да поступи према одредбама Изборног закона.

https://www.facebook.com/srpskademokratskastranka/posts/pfbid02Lxd8MLm7Bfq11i89FPBeKHxRqeLwVuRsVuHbFQz4iFGtbuiBUnEhGfr9V7zgKwHol


 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account