01.10.2024 14:35
Српска демократска странка /СДС/ најоштрије осуђује режимску полицијску репресију на чланове и активисте СДС-а. Из изборног циклуса у изборни циклус, МУП Републике Српске у Источној Илиџи приводи, малтретира и врши притисак на наше активисте и кандидате, што раде и ових дана. С друге стране, слијепи су на доказана криминална дјела активиста и функционера СНСД-а чије снимке куповине гласова смо објавили.
 
Српска демократска странка упозорава да је недопустива злоупотреба и политизација полиције, као и коришћење полицијске репресије, што се дешава на подручју Источне Илиџе. Очито је да начелник ПУ Источно Сарајево Бранимир Шеховац, чија је супруга на листи СНСД-а, није у стању да непристрасно и професионално ради свој посао током изборног процеса, него користи позицију за породичне и партијске интересе.
 
''Алармантно је постојање доказа да високи функционери МУП-а Републике Српске врше притисак на запослене у овом Министарству како ће и за кога гласати. Истражите ове наводе, који су јако добро познати. Заштитите своје људе, заштитите становнике Републике Српске'', наводи се у отвореном писму које је предсједник ОО СДС Источна Илиџа Маринко Божовић упутио МУП-у Републике Српске, начелнику ПУ Источно Сарајево Бранимиру Шеховцу, командиру ПС источна Илиџа и Окружном јавном тужилаштву у Источном Сарајеву.
 
МУП има законску обавезу да штити све грађане једнако. Кршење основних људских права нећемо дозволити и не сумњајте да ћемо одговорити у случају било какве неосноване репресије. Ми се боримо за слободу свих људи Републике Српске и зато апелујемо на све часне припаднике наше полиције да не дозволе да им углед и професионалност упрљају они који управљају МУП-ом Српске и који желе заштитити своје енормно и преко ноћи стечено богатство.
 
''Не дозволите себи да укаљате углед ваше службе, наше општине и цијеле Републике Српске за коју су животе дали бројни припадници Министарства унутрашњих послова. Српска демократска странка није ваш непријатељ. Српска демократска странка је право сваког човјека и воља једног народа'', написао је Божовић испред ОО СДС Источна Илиџа.
 
На крају, све подсјећамо на мудре ријечи великог Његоша: '' Вук на овцу своје право има ка тирјанин на слаба човјека, ал` тирјанству стати ногом за врат, довести га к познанију права; то је људска дужност најсветлија''.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account