02.10.2024 10:44
Грађани Републике Српске су свједоци невиђеног примјера бруталне злоупотребе моћи од стране овог режима.
 
Користећи све органе власти, посебно инспекцијске службе, ова корумпирана структура спроводи систематски притисак и уцјењивање привредника и радника, како би обезбиједили гласове за своje кандидатe.
 
Директор Републичког инспектората Милован Крчо и главни тржишни инспектор Радивоје Гаврић, заједно са марионетом и режимским кандидатом за начелника Недељком Керићем, директно обилазе локалне привредне субјекте у Теслићу и пријете.
 
Под плаштом републичких функција, ова тројка врши срамни притисак на привреднике и њихове раднике, уцјењујући их да гласају за марионету Керића.
 
Оваква бескрупулозна кампања пријети да уништи и оно мало преосталог интегритета изборног процеса.
 
Посебно забрињава улога Синише Гаврића,  СНСД-овог кандидата за одборника, иначе сина поменутог главног инспектора.
 
Синиша Гаврић не преза од коришћења ауторитета свог оца, отворено пријетећи привредницима како би их натјерао да подрже СНСД.
 
Ово је потез очајника који знају да губе подршку, па се сада служе притисцима и застрашивањем свих грађана, а тако и привредника.
 
Ова скандалозна дјела, која отворено злоупотребљава јавне ресурсе и државне институције, не само да је нечасна и противзаконита, већ представља директан напад на основне принципе демократије у Републици Српској.
 
Ово је јасан показатељ да СНСД не бира средства када је у питању очување својих позиција и моћи, без обзира на цијену коју ће платити народ.
 
Против свих актера ових незаконитих радњи поднесене су пријаве Централној изборној комисији (ЦИК), али и другим надлежним органима.
 
Међутим, ово није довољно – потребна је хитна реакција и осуда у јавности и медијима од стране свих релевантних институција како би се овакве недемократске праксе зауставиле.
 
Ако ћутимо сада, сутра ће демократски процес у Републици Српској постати само пука формалност.
 
Покушаји да се присили Теслићане да гласају против своје воље не само да представљају пријетњу демократији, већ и озбиљну претњу политичком и друштвеном интегритету наше заједнице.
 
Овакви притисци морају бити заустављени, а правосудни органи морају одмах реаговати како би се ова корумпирана машинерија коначно зауставила.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account