03.10.2024 17:32
''Обећавају из СНСД Палама статус престонице, а док они нису дошли били смо главни град и овдје су биле све институције. Видео презентација те ,,идеје'' ,која је иначе стара више од деценије, урађена је са насмијаним кандидатом СНСД-а у модерном климатизованом аутобусу који не ,,крстари'' нашим друмовима и на аутопутом којег немамо. Замислите на шта би личио предизборни спот на путу Пале-Лукавица, у аутобусу којим се возимо сваки дан! Тешко би кандидат ту могао бити ,,миришљав'' и насмијан'', каже Душан Газивода, предсједник ОО СДС Пале и носилац листе СДС-а за СО Пале.
 
Никад више обећања СНСД-а нисмо чули, додаје он, као у овој изборној кампањи.
 
''Нису се надали кандидатури Дејана Којића, очекивали су да поклекне пред уцјенама и пријетњама, па су морали ,,убацити у пету''. Обећавају не само кандидати него и ликови који, бар званично, нису ни чланови СНСД-а али зато ведре и облаче Палама и околином'', констатује Душан Газивода и наглашава:
 
''Сви који су ових дана добили асфалт, или неку другу комунално-инфраструктурну услугу, новчану помоћ, подстицај, прехрамбени пакет, то могу захвалити једино Дејану Којићу јер је СНСД суочен са резултатима анкета које најављују убједљиву побједу Којића почео дијелити помоћ, асфалтирати и крпити и оно што нису намјеравали''.
 
Притиснути доказима о изборном поразу, направили су ,,Сабрана дјела обећања'' настала у протеклих, не само осам година колико је СНСД на власти у Палама, него у протекле двије деценије колико СНСД влада Републиком Српском.
 
''Тунели, путеви, аутопутеви, брзе цесте, треће траке, музеји, зграде, топлане, гондоле....Дефилују министри кроз наш град, чак и они који нас нису никад до сад посјетили. Обећавају помоћ пензионерима, спортистима, студентима, запосленим, незапосленим...
 
СНСД се бирачима у Палама обраћа као да су опозиција: кад побједимо ми ћемо урадити  ово, оно...Неко ко је власт толико година ваљда треба да говори: ''Ми смо урадили то и то''. Али нису урадили ништа а чак ни они не могу толико лагати!'', истиче Газивода.
 
На крају, он позива становнике Пала да у недељу изаберу да ли ће вјеровати својим очима или лажним обећањима и очима партије која их убјеђује како одлично живе.
 
''У недељу гласамо да Пале припадају Паљанима, а не да буду плијен центара моћи. У недељу гласамо за слободу и достојанство Пала. Када је било тешко, када смо стварали Републику Српску, Пале се нису повијале ни пред највећим свјетским силама, па неће ни сада пред бахатим локалним моћницима'', поручио је Газивода.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account