04.10.2024 08:55
Предсједник Српске демократске странке, др Милан Миличевић, уочи локалних избора 6. октобра, упутио је поруку грађанима Републике Српске, наглашавајући да предстојећи избори представљају пут за све наше локалне заједнице, али и будућност наше отаџбине.
 
"Ово нису само локални избори – ово је борба за пут којим ће ићи Република Српска," истакао је Миличевић.
 
"Грађани бирају између два потпуно супротна пута. На једној страни, стоји политика окупљена око Српске демократске странке, која нуди пут развоја, напретка, заједништва и одговорности. То је пут који гарантује улагање у будућност наших локалних заједница, отварање нових радних мјеста и бољи живот за све генерације. Ми градимо институције које служе грађанима, а не интересима уског круга људи."
 
Показали смо како се побјеђују и непринципијелне институције и онај нечасни дио нашег правосуђа, одбранили смо и Српску демократску странку и њено право да учествује на изборима али  и за демократију и Републику Српску.
 
Миличевић је нагласио да је у 21. вијеку највећи патриотски чин рад на економском просперитету и развоју Републике Српске.
 
"Само кроз јачање наше економије и улагање у локалне заједнице можемо очувати наш идентитет и осигурати будућност нашој дјеци. Глас за Српску демократску странку је глас за наду, за опстанак Републике Српске, за њену стабилност и развој," поручио је.
 
Истичући важност предстојећих избора, Миличевић је подсјетио да су кандидати окупљени око Српске демократске странке људи који стављају интересе својих локалних заједница испред личних интереса.
 
"То су људи патриотских намјера, посвећени развоју својих средина, и глас за такве кандидате је одговоран, али и патриотски чин. То је глас за будућност Републике Српске и свих нас," рекао је.
 
Насупрот томе, предсједник СДС-а је оштро критиковао политику окупљену око СНСД-а, истичући да је њихов пут пут криминала, корупције и лажног патриотизма.
 
"СНСД користи народ и лажну националну реторику као параван за пљачку наших природних ресурса. Умјесто да граде будућност, оставили су Републику Српску без становништва, без инвестиција и са све празнијим буџетима. Сваки глас за такву политику је глас за криминал и корупцију, за даљи суноврат Републике Српске," упозорио је Миличевић.
 
Додао је и да СНСД-ова политика лажног патриотизма која се "врти" око једног човјека, води Републику Српску ка пропасти.
 
"Највећа издаја је тај њихов лажни патриотизам којим се већ годинама користе како би прикрили своје похлепне интересе. Ово је једноставан избор – бирамо између истинског патриотизма и лажи, између одговорности и похлепе," рекао је Миличевић.
 
Миличевић је позвао грађане да 6. октобра обавезно изађу на изборе и донесу одлуку која ће осигурати будућност Републике Српске.
 
"Глас за Српску демократску странку је глас за Републику Српску која се бори, која напредује и која поносно стоји на ногама. Ми радимо за Српску, радимо за наше локалне заједнице – радимо за бољи живот свих нас. Нека буде ВОЉА НАРОДА!"
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account