04.10.2024 22:06
У препуној спортској дворани у Теслићу, Српска демократска странка одржала је вечерас свој централни предизборни скуп, окупивши бројне грађане који су дошли да подрже кандидате на листи за одборнике у Скупштини општине Теслић и садашњег и будућег начелника општине Теслић, предсједника Српске демократске странке Милана Миличевића.

На скупу су уз бурне аплаузе представљени кандидати за одборнике Српске демократске странке, људи који су потекли из народа, који су свакодневно са народом и уз народ Теслића, који живе и раде на нашој општини уз своје суграђане и који осјећају и знају које су потребе народа, јер су и дио тог народа. Представљен је скуп часних и поштених људи, међу којима нема људи са криминалном прошлошћу, који не израбљују своје суграђане за лични интерес, који се свакодневно боре за свој народ и своју општину.

Уз звуке аплауза и енергију која је испуњавала препуну спортску дворану у Теслићу, присутнима се обратио Милан Миличевић, лидер који је својим радом и визијом изградио ново лице Теслића, град који је симбол напретка и стабилности.

„Драги моји Теслићани, сви ви који сте вечерас овдје, али и на свим нашим скуповима, долазите зато што желите, а не зато што морате. Овдје су само они који то желе.“ започео је свој говор Миличевић уз громогласан аплауз. „Наш пут није био лак. Када сам преузео одговорност, Теслић је био у тешкој ситуацији. Претходне власти су га занемаривале, користећи га само за своје интересе. Локална привреда је била на кољенима, фабрике су пропадале, шуме уништаване, а народ се осјећао као да нема на кога да се ослони.“

Миличевић је истакао да је заједно са својим тимом почео обнављати Теслић, стварајући нове услове за развој привреде, подстицаје за самозапошљавање и стварање радних мјеста. „Теслић је данас другачији, јер смо имали храбрости да урадимо оно што други нису смјели. Нисмо нудили празна обећања, већ смо радили! Заједно смо створили услове за нове инвестиције, отворили врата привреди и обновили наш град. Данас, Теслић је мјесто гдје Теслићани желе остати, гдје виде перспективу, гдје осјећају да су дио нечег већег.“

Он је подсјетио да иза његовог мандата стоје резултати упорног рада у континтуитету.

„Радили смо много, трудили смо се. Много тога смо добро урадили, а вјероватно је било и грешака и ствари које нисмо стигли да урадимо. Али када постоји добра воља, енергија, упорност, савјесност у раду, све се постигне. Многи пројекти су прошли кроз цијелу општину Теслић. Нећу их набрајати, заиста нема потребе. Сви живимо у Теслићу, сви путујемо из једне мјесне заједнице у другу, и сви можете видјети промјене. Теслић је постао симбол напретка и развоја, примјер другима, не само овдје, него у цијелој регији. Желимо да Теслић буде примјер и у Републици Српској, како треба да изгледа и како треба да се води“, нагласио је Миличевић.



У његовом говору посебно је нагласио да је тимски рад једна од тајни успјеха СДС-а у Теслићу. „Наша Српска демократска странка није странка појединаца, већ странка народа. Ми не градимо за себе, већ за будућност сваког човјека у овој општини. Наши кандидати су људи из народа, који раде за свој град, људи који се не боје одговорности, људи који су препознатљиви као часни поштени и који су увијек уз свој народ, своју општину и свој град Теслић.“

Посебан акценат ставио је на јасну визију будућности Теслића и даљи развој, фокусирану на наставак инфраструктурних пројеката унапређења водоводне и канализационе мреже широм општине, путне инфраструктуре, спортских и рекреативних садржаја, побољшање квалитета живота и одрживи економски напредак.

На крају, Миличевић је подсјетио грађане да је 6. октобар дан када треба донијети важну одлуку. „Сваки глас за Српску демократску странку је глас за будућност Теслића, за ваш бољи живот, за општину која поштује сваког свог грађанина. Ово је избор између напретка и повратка у прошлост. Не смијемо дозволити да нас они који су уништавали овај град поново доведу у ту ситуацију! Заједно можемо постићи све!“

Присутним Теслићанима обратио се и народни посланик и предсједник Општинског одбора СДС Теслић, Милан Касаповић.

„Вечерас не стојим овдје само као носилац листе Српске демократске странке“, започео је Касаповић. „Стојим овдје као глас сваког часног човјека, сваке поштене идеје, сваке породице која жели боље за Теслић! Наша листа није само обична политичка листа. То су људи из народа, људи који живе од свог поштеног рада, и који су спремни преузети одговорност за бољу будућност!“

Касаповић је подсјетио окупљене на снагу рада и резултате које је Теслић остварио под вођством начелника Милана Миличевића и Српске демократске странке.

„Теслић је с нама, са Српском демократском странком, са човјеком који нас је водио и предводио постао другачији. Теслић је постао град који расте, који дише сл ободно, град који напредује. Постао је бољи, јер смо сви ми заједно као тим радили за њега!Када смо преузели одговорност, знали смо да пред нама стоји дуг пут. Али нисмо се плашили, јер смо вјеровали у вас, у народ, у вољу коју нико не може сломити! И ево нас данас, заједно, јачи него икада!“, нагласио је Касаповић.

Он је оштро критиковао политику СНСД-а, истичући да су они који сада обећавају промјене исти они који су годинама уназад занемаривали град, па и када су они били локална власт.

„Они долазе само пред изборе, носећи празна обећања и лажи. Али овог пута неће успјети. Воља народа је јача од њихових лажи! Ми нисмо овдје да узмемо, ми смо овдје да дамо. Ми градимо Теслић за вас, за нашу дјецу, за будућност у којој се поштује рад, а не корупција, криминал и бахатост! Наша Српска демократска странка је странка народа, ми смо странка поштених људи, и радимо за Теслић, радимо за Српску, радимо за сваког човјека!“ истакао је Касаповић.

Са централног предизборног скупа послата је јединствена порука да ће у недељу 6. октобра и на овим локалним изборима, поново побиједити Српска демократска странка и наш начелник Милан Миличевић. Побиједиће воља народа!

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account