11.10.2024 11:38
Да ли можете да замислите друштво у којем Црвени крст, симбол хуманости и племенитости, организација свјетског нивоа, дијели грађане или општине по страначкој припадности и у складу са тиме упућује своју помоћ! То је случај који гарантујем нигдје у свијету није забиљежен, али јесте код нас, у Републици Српској, рекао је Дарко Берјан, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске.
 
Берјан каже да је очигледна умјешаност политике у овом случају.
 
„Наиме, помоћ у виду прехрамбених пакета и врећа брашна коју републички Црвени крст шаље општинским организацијама ЦК у Источну Илиџу никада није стигла. Није ни у Источни Стари Град. Није ни у Соколац. Уочавате правилност? Дакле, општине у којима власт чини СДС су заобиђене, тј. политика је опет умијешала прсте“, наводи Берјан и додаје:
 
„Не знам какав (не)човјек неко мора бити да би донио овако срамну одлуку, али гарантујем да наши корисници неће испаштати и да ћемо наћи начин да обезбиједимо неопходне пакете!“
 
Берјан каже да је раздвајање људи који су у социјалној потреби сраман је чин.
 
„Даме и господо, ви из владајуће елите, вама поручујем да сте овим чином срушили сваку илузију о томе ко сте ви у ствари. Умјесто да градите јединство, ви чините све да нас још више разједините. Раздвајати људе који су у социјалној потреби сраман је чин и згрожен сам овим поступком“, поручио је Берјан.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account