02.12.2022 08:54
"Десило се оно што није смјело да се догоди, а то је да контролни пакет у Дому народа буде у рукама СНСД-а", рекао је в.д. предсједника СДС-а Милан Миличевић у емисији МАТ БН ТВ. 
 
Каже да је СДС гласао како је планирано, али није сигуран шта је пошло по злу за крајњи резултат.
 
"Да су сви испунили своја обећања да неће Додику дати четвртог делегата Милорад Додик и његов СНСД не би добио контролни пакет у Дому народа на још четири године и могућност блокаде процеса. Овакав сценарио није добар", истакао је Миличевић и додао: 
 
"СДС је гласао како смо планирали, јесмо разговарали са СДП-ом, али нисмо се договорили, било је и званичних изјава да неће дозволити тај контролни пакет, али, ето, десило се."
 
Од нове Владе Републике Српске не очекује ништа, јер се наставља политика континуитета, каже Миличевић.
 
"Претпостављам да се иде у правцу формирања марионетске Владе, која ће бити у рукама једног човјека, јер смо то већ доживјели. Није добро да све локалне заједнице које зависе од заједничких буџетских средстава, буду разврставане на подобне и неподобне".
 
"Измјена изборног закона, укидање акциза и измјена обрачуна пдв-а, рјешење та три проблема за власт је мало, али за грађане пуно. На основу та три параметра и нечињења да се они промијене - очигледно је колико је садашња власт заинтересована за статус обичног човјека", каже Миличевић и додаје:
 
"Цијене су високе, енергенти расту...Све се теже живи. Са ова три потеза ми бисмо направили да просјечан човјек у Републици Српској и БиХ осјети да живи боље. Ова екипа која је поново на власти, поново је у "сједлу" и не вјерујем да ће нам бити боље."
 
 Уз констатацију да су грађани постали таоци власти, Милићевић истиче:
 
"Са оваквим изборним правилима и политичком корупцијом ту се не пита народ, политичка корупција не иде тим путем да се човјек пита на изборима како ће му бити, него се избори воде кроз коруптивне радње и крађу, па се заврше како се заврше и постанемо таоци.  Не можете очекивати од људи који се баве трговином на политичкој пијаци да воде државу, а ми то имамо". 
 
У досадашњој политици сам говорио да не желим никакав пакт са СНСД-ом, каже Миличевић, наводећи да се са Владом  Српске ипак мора сарађивати.
 
На питање да ли би пристао да буде дио СНСД-ове владе Миличевић каже:
 
"Ако би некакав Главни одбор то изгласао је не бих био из те приче, јер би такав пакт уништио СДС.
 
Нисам дошао на чело СДС-а да идем утабаном стазом, јер она води наниже и смо то већ видјели. Ако опет будемо понудили исте личности, исте људе као у протеклих 20 година, немамо шта више да тражимо", истакао је Милан Миличевић, в.д. предсједника Српске демократске странке.
 
"Ја ту нисам ново лице, био сам дежурни критичар Предсједништва, желио сам да моје критике доведу до исправке грешака. Ујединила нас је забринутост за нас, за странку и за Републику Српску. Сад не осјећам тензију унутар странке, осим жеље да то промијенимо", навео је в. д. предсједника СДС-а Милан Миличевић у емисији МАТ БН ТВ. 
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account