22.12.2022 14:00
Влада са новим - старим мандатаром ће бити папирна влада СНСД-а која ће се бавити љепим жељама, без истинске намјере да се супротстави озбиљним проблемима са којима се суочава Република Српска и њено становништво, изјавио је шеф Клуба посланика СДС у НСРС Вукота Говедарица.
 
Он каже да је очигледно да упркос лошим резултатима који су остали иза претходних влада, неће доћи до промјене начина функционисања и исправљању ранијих грешака ни у овом мандату.
 
„Видјели смо да је мандатар Радован Вишковић признао да ће то бити влада континуитета. У тој влади континуитета Српска је остала без 500 хиљада становника, стање у економији је катастрофално,  здравство је у веома тешком положају, а  о борби против криминала и корупције, која је огроман проблем овог друштва, да не говоримо“ , истакао је Говедарица.
 
Он тврди да је Вишковић  у свом експозеу покушао да фризира многе податке.
 
„Прије свега до повећања  прихода о којима је он говорио не долази због повећања економске активности, него због таласа енормног поскупљења које је запљуснуло становништво и које куповином скупљих производа плаћа веће порезе држави. До повећања прихода није дошло због страних инвестиција у Српску које нису прелазиле пар десетина милиона КМ“, истакао је Говедарица.
 
Оно што стварни показатељи говоре, а о чему нови - стари мандатар шути је, наводи Говедарица, је да је дуг Српске од 2018. до 2022. енормно порастао и да је достигао рекордних шест милијарди, а да нам је дуг по глави становника достигао пет хиљада КМ.
 
Поред тога очигледно је, додаје Говедарица, да као ни претходне, ова влада неће моћи бити самостална у доношењем одлука и да ће министри бити пуки извршиоци налога који долазе од предсједника СНСД.
 
„Демократски еманципована друштва теже да унапрјеђују систем у складу са потребама заједнице. Са друге стане у декадентним и аутократским друштвима систем се прилагођава појединцу и у таквим условима су потребни медиокритети, људи који су послушни својим партијама. Њима не требају интелектуалци који професионално раде свој посао и који би знали у коме правцу треба усмјерити дјеловање министарства“, напомиње Говедарица.
 
Коментаришући поскупљење струје у Републици Српској Говедарица је подсјетио да је власт до прије свега пар мјесеци увјеравала да до тога неће доћи и да чак и сада разним трковима покушава да замазује очи народу.
 
„Видјели смо како је коперфилдски покушао да направи неку врсту илузије директор Регулаторне комисије за енергетику РС Владислав Владичић. На сцени је један фин модел замаскиран, изманипулисан, ушминкан у неку причу владајуће касте да до поскупљења струје долази сасвим нормално и природно, али је суштина цијеле приче да ћемо од априла имати енормно повећање цијене струје, чак за 35 одсто“, упозорава Говедарица.  
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account