30.12.2022 12:40
Вршилац дужности предсједника Српске демократске странке Милан Миличевић гостујући у емисији „Став“ телевизије К3 рекао је да не постоји могућност да дође до успостављања власти са СНСД-ом, јер се ради о двије потпуно супротне политике.
 
Одговарајући на питање да ли постоји могућност у циљу стабилизације политичких прилика да на нивоу Републике Српске, па и БиХ дође до озбиљне сарадње прављења власти СДС и СНСД, он је одговорио:
 
- Мислим да не постоји, говорим искрено, не говорим ништа ирационално. Постоји могућност и потреба за разговорима и заштиту заједничког интереса када је у питању Република Српска на свим нивоима и то је потребно. Када кажем на свим нивоима ту ја мислим на локалном, ентитетском и државном нивоу. Ту треба разговарати, али да можемо бити дио неке заједничке власти или концентрационе владе мислим да се то не може да догоди, јер се ради о два различита концепта виђења живота у Републици Српској".
 
Упитан да ли је посљедњих дана, од када је на челу СДС-а, попио кафу са господином Додиком, Миличевић је одговорио да није никада пио кафу са Додиком.
 
"То се није дешавало са мном ни од када сам начелник општине Теслић, ни сада када сам вршилац дужности предсједника Српске демократске странке. Милорад Додик је обављајући разне функције задњи пут био у Теслићу у званичној посјети 2009. године када је начелник био из СНСД-а. Мислим да је то поражавајућа чињеница за њега, сматрам да је то неодговорно с његове стране, без обзира што је општина Теслић врло значајна, није мала", казао је Миличевић, који се налази и на челу општине Теслић од 2012. године.
 
Он је рекао да постоји потреба да се разговара са власти на нивоу Републике Српске о проблемима које има и ова локална заједница и Република Српска и да се покушају наћи рјешења.
 
"Дакле, све што ја тражим не само за своју општину него за све општине у Републици Српској да буду третиране равноправно, а то значи да се средства која се прикупљају на основу доприноса и на други начин врате општинама, а то се не дешава. Сарадња се мора подразумијевати, ако сарадња значи да неког молимо или да будемо уцијењени онда то није сарадња. То није добра порука према грађанима, било ко да је на власти", казао је он. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account