27.12.2022 23:01
Да власт нема вољу да ублажи удар инфлације на грађане показује и чињеница да на данашњој посебној сједници парламента Српске, гдје се по хитном поступку усваја 27 закона, ниједан од тих закона не односи на помоћ најугроженијим категоријама становништва, каже Мирјана Орашанин, посланик СДС у НСРС.
 
Она напомиње да ће грађани Српске који су се нашли под ударом огромне инфлације умјесто помоћи од новоформиране владе, добити новогодишњу честитку у виду увећаних рачуна за струју.
 
„Сјетимо се како су све до скора обећавали да неће бити поскупљења струје, а видимо да чим су формирали власт одлучили да ураде супротно. При томе од њих не можемо чути како ће ублажити инфлаторни удар који ће тада услиједити“, истиче Орашанин.
 
Она напомиње и да су велики број грађана ова лажна уверавања изложила и додатном трошку.
 
„Многи грађани су промијенили систем гријања и прешли на гријање на електричну енергију, јер за вријеме док су цијене других енергената раселе добијали увјеравања да се то неће десити са струјом“, каже Орашанин.
 
Нејасно је, упозорава она, како ће становништво издржати сва поскупљења, поготово када видимо да  власт и не показују намјеру да им помогну.
 
„Видимо да су све земље у окружењу увеле мјере за помоћ грађанима, попут привременог укидања акциза на гориво и слично. Ако већ не знају како помоћи становништву наше власти су могле преписати мјере које су дале резултате у нашем окружењу“, истакла је Орашанин. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account