13.01.2023 18:23
Реагујући на безбједносни случај везан за Данила Вучића, сина предсједника Србије, као и актуелне изјаве тим поводом од стране представника власти у Републици Српској, члан Предсједништва СДС-а Вукота Говедарица је изјавио да је у првом реду бесмислено правити атак на Данила Вучића зашто и због чега је присуствовао Дану Републике Српске, али и да су изјаве Милорада Додика и Рајка Васића, или раштимовани оркестар или договорени спин, о чему би СНСД у најмању руку требао да јавности да неко објашњење.
 
“То да ли ће неко присуствовати Дану Републике је његово апсолутно право. И сасвим је логично и прописно да у овом случају син предсједника Србије има пратњу као штићено лице”, рекао је Говедарица.
 
Истакао је да је врло непрофесионално и да представља скандал чињеница да су повјерљиви подаци који се тичу пратње сина предсједника Вучића изашли у јавност.
 
“И треће, Додик треба да се престане ‘правити Енглез’ у овом случају гдје покушава сву одговорност скинути са својих кадрова са нивоа државе. Замислите шта би тај исти Додик радио да се ово десило, а да је предсједавајући Савјета министара неко из СДС? Можете замислити шта би све Додик био у стању да уради у том случају”, каже Говедарица и додаје:
 
“На крају крајева ако пажљиво анализирате шта је све данас у јавност изнио Рајко Васић на рачун Александра Вучића и цијелог случаја онда би у најмању руку Додик и СНСД требали јавно да се ограде и осуде писање свог идеолога Рајка Васића. Ако је Додик немушто покушао  по овом питању да скине одговорност са својих кадрова и лично себе на начин да скоро стидљиво каже како су хајку направили на предсједника Србије, српски непријатељи, онда у тај исти контекст треба ставити и свог ‘кардинала Ришељеа’ тј. Рајка Васића. Било како било, Васић је демаскирао свог партијског шефа беспоговорно. Само је питање да ли је то урадио по налогу Додика или на своју руку“.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account