15.01.2023 14:26
Многи гаје илузију о мултиетичности Сарајева, али ми Илиџанци смо ту мултиетичност осјетили на својој кожи још деведесетих година, више него ико. Зато је данас Источна Илиџа бедем који брани српски народ и прва линија одбране. Тужан сам због дешавања на Илиџи у којој су дјеца вријеђала српску дјецу, а родитељи те исте дјеце замало платили главом, рекао је Дарко Берјан, посланик СДС у Народној скупштини Републике Српске.
 
Он каже да се након овог, али и претходних инцидената у Сарајеву, поставља питање шта је следеће.
 
„Понашање дјеце синоћ је директна посљедица њиховог васпитања. Недавно смо имали уништене аутомобиле са регистрацијама из Републике Србије, сада напад на дјецу и родитеље. Питам се шта је сљедеће и да ли ми из Републике Српске, мислим на институције, можемо гарантовати нашем народу безбједност у Сарајеву? Или једноставно, зашто Срби су само сигурни у Републици Српској. Зато су сарајевски Срби направили Источно Сарајево и Илиџанци Источну Илиџу“, истакао је Берјан.
 
Поставља се питање, додаје он, да ли ће се званичници Сарајева и БиХ сјетити да на неки од институционалних начина проговори о овоме, да понуди рјешење или бар приједлоге рјешења?
 
„Не вјерујем, јер од силних ‘демократских' политичких опција званичног Сарајева и од разних НВО реакција на овај догађај 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account