31.01.2023 11:07
“O легитимитету Љубише Петровића и СДС-а у Бијељини, говори и побједа опозиције на Општим изборима у том граду. СНСД увијек као разлог за покретање опозива наведе несарадњу градоначелника са скупштинском већином. Нико не покушава да каже и да покуша обрнути ту ситуацију, да је то уствари несарадња скупштинске већине са градоначелником”, истакао је Милан Миличевић, предсједник Српске демократске странке.
 
„СНСД од Петровића, као и осталих СДС-ових начелника и градоначелника заправо очекује потпуну послушност. Неупитно је да би градоначелник подржао реалне захтјеве и пројекте скупштинске већине, али у случају Бијељине, ради се о захтјевима ирационалне природе. Ако је буџет Града Бијељина или неке општине под њиховом шапом, а да њиме они нетранспарентно управљају, чак и противзаконито онда је то за њих сарадња“, појашњава Миличевић.
 
Он наводи да је скупштинска већина у Бијељини као и у Теслићу прије референдума 2019. године у ствари интересна група којој одговара да све ставе под своју контролу.
 
„Ми морамо имати јасну децидну политику која је потпуно другачија од тренутне власти у Републици Српској. СДС је највећи опозициони фактор у Републици Српској и она као таква хоће да буде мјесто и осовина окупљања свих опозиционих снага. У “одбрану” Љубише Петровића СДС улази организовано и са фокусом на спречавање манипулација у изборном процесу“, казао је предсједник СДС.
 
“На крају крајева, опет по личном искуству из 2019. могу рећи да нисмо одбранили оно што је било у кутијама 2019. у марту овдје у мојој општини, без обзира на то што смо добили опозив са +4000 гласова ми бисмо у року од 24 сата изгубили ту предност. Тако ћемо радити и у Бијељини”, најавио је он истичући да од колега из опозиције не очекује само политичку подршку.
 
„Ту политичку подршку ће пружити страначки лидери и већ је пружају. Међутим постоји нешто што је уз то, рекао бих чак и важније, то је сама организација инфраструктуре и страначке и оне друге која ће пропратити читав процес до оног дана, а и по завршетку референдума, то је техника, то је инфраструктура, то су посматрачи. То је много много људи који тамо треба да буду на терену и то је много важнија подршка”, рекао је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account