04.02.2023 16:59
Нема богате земље са сиромашним становницима и нема тако високог пореза који може да задовољи апетите корумпиране власт.  Рећи да богате земље имају велике поразе, као што је то рекао предсеједник Републике Српске, лијепо звучи али кад бисмо ми данас живјели као у Норвешкој, истакао је др Милан Миличевић, предсједник СДС након сједнице Координационог одбора СДС ИЈ3.
 
Он је истакао да унутарстраначки избори у СДС теку по плану и да је састанак у Бањалуци други у низу састанака по региијама.
 
„Постоје средине гдје су унутарстраначки избори већ поодмакли и то је случај у 20 добро организованих одбора СДС. Постоји један дио општинских и градских организација гдје процес унутарстраначких избора тече нешто споријом динамиком“, појаснио је Миличевић.
 
Он је казао да ће цјелокупан изборни процес бити завршен током маја великом Скупштином Српске демократске странке.
 
Говорећи о опозиву градоначелника Бијељине, Миличевић је казао да ће СДС организовано ући у одбрану кутија на референдуму.
 
„Скупштинска већина у Бијељини је једна интересна група коју чине владајуће партије којима је Бијељина и њен буџет плијен а не развојна средства за једну локалну заједницу. Озбиљно смо се органзовали у одбрани садржаја кутија јер ако то не урадимо бићемо покрадени. Ја сам то доживио у Теслићу, на референдуму 2019. када је без обзира на разлику у моју корист, од четири хиљаде гласова, једва спријечена изборна крађа. Изборни закон омогућава сваку врсту изборних крађа и наш захтјев ће бити измјена изборног закона који допушта ове малверзације“, поручио је лидер СДС-а.  
 
Он каже да заговара рационалнији приступ када је у питању опозициони рад и да СДС неће само критиковати.
 
„Нудићемо рјешења и по питању измјена изборног закона али и по питању расподојеле средстава из ПДВ-а. Предложићемо да се лимит за улазак у наплату ПДВ-а повећа са досадашњих 50 хиљада на 100 хиљада КМ.  Након толико година, толиких поскупљења и инфлације то више није реалан оквир који све теже носе привредни субјекти. Тај наш приједлог ће помоћи привредницима да поднесу терет кризе“, појаснио је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account