14.02.2023 14:00
В.д. предсједника СДС Милан Миличевић честитао је Борачкој организацији Републике Српске и свим бившим припадницима Војске РС Дан бораца.
 
На данашњи дан кад славимо и дан Првог српског устанка треба да се сјетимо да су управо борци кроз нашу историју бранили наше право на државност и због тога је њихов допринос вјечан и заслужује највеће поштовање.
 
Миличевић је подсјетио да су данас борци, ратни војни инвалиди и породице погинулих обесправљени и држава коју су стварали не задовољава ни њихова елементарна права, а представници власти својим поступцима и изјавама вријеђају достојанство борачке популације.
 
В.д предсједника СДС наглашава да борци морају добити статус какав заслужују.
 
„24.000 бораца положило је животе да би Република Српска постојала. Сјећање на њих и њихову жртву мора бити вјечно али представници власти морају да воде бригу да породице наших погинулих бораца имају достојанствен живот. 200 хиљада демобилисаних бораца је данас такође обесправљено и борачки додатак који добијају је поражавајући обзиром на жртву коју су дали да Република Српска живи“, каже Миличевић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account