11.03.2023 13:00
Сви који опозиционо размишљају у Републици Српској су партнери Српској демократској странци. Моје је мишљење да је боље да се окупљамо него да се цјепкамо. Грађани врло добро знају шта су њихови животни проблеми али не вјерују да их актуелна власт може ријешити, истакао је др Милан Миличевић, в.д. предсједника Српске демократске странке.
 
„Српска демократска странка стално враћа причу на кључне животне теме и проблеме са којима се суочавају наши грађани. Односи унутар опозиције су последица различитих интереса али и личних фрустрација а то стање додатно, веома вјешто подгријава Милорад Додик и на тај начин скреће пажњу са оних питања на које нема одговоре ни он и његова партија“, поручио је Миличевић.
 
Он каже да већ дужи период постоји једно стање апатије и депресије људи који живе у овој земљи.
 
„Грађани су доведени у ситуацију да буду изманипулисани кроз све изборне циклусе а једна велика група слободномислећих људи је напустила нашу земљу у потрази за бољим животом. Остатак становништва је у депресији јер сматра да не постоји алтернатива ни начин да се нешто промијени. То је велики проблем али и изазов за некога ко се бави страначким радом јер је тешко мотивисати људе да заиста постоји снага да се ствари мијењају. Захваљујући накарадном изборном закону, кроз све изборне циклусе увјерили су грађане да њихов глас практично не значи ништа“, поручио је Миличевић.
 
В.д. предсједника СДС наглашава да ове године за наплату кредита Републике Српске долази милијарду и двјеста милиона КМ.
 
„Због ове ситуације имамо катастрофалан прилив средстава у буџете свих локалних заједница. У  прва два мјесеца 2023. године то су веома мали износи којима ви на локалним нивоу можете подмиривати само текуће трошкове. Кад се држава задужује, они то раде својим одлукама без тражења сагласности од локалних заједница које послије тај кредит враћају. Задужења Републике Српске су често ирационална и немају контролу. Расподјела ПДВ-а ка локалним заједницама није спорна али  је спорна расподјела средстава из Фонда солидарности, из компензационог фонда или из средстава за јавне инвестиције“, појаснио је Миличевић. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account