12.03.2023 15:30
Политике и на ентитетском и на државном нивоу се своде искључиво на подјелу позиција. Рјешења за важна политичка питања изостају а грађани су ти који трпе последице, истакао је др Милан Миличевић, в.д. пресједника Српске демократске странке.
 
„Постоји значајан број милионских пројеката које се финансирају преко Европске инвестиционе банке који се тренутно реализују у преко 25 локалних заједница широм БиХ. То су пројекти које ми сами никада не бисмо могли да финансирамо. Многи од тих пројеката погрешном политичким  одлукама су данас заустављени“, појаснио је Миличевић.
 
Иако се прича да нема санкција, каже он, већ да се санкционишу политике и политичари, ипак се на овај начин санкционишу грађани и то је истина.
 
“Тренутно имамо изабране представнике за иноксоне функције са веома ниским процентом  реалне подршке јер је политичка сцена свјесно уситњена. На изборе изађе по 80 до 100 политичких субјеката. Они су намјерно направљени ради трговине бирачким одборима. Увођење двокружног система политичка трговина би се сузбила и добили бисмо много реалнију слику у другом изборном кругу. То је нешто што постоји у демократским земљама”, поручио је в.д. предсједника СДС.
 
“Поред двокружног изборног система потребно је и повећавање цензуса на 5%  јер би на тај начин оне политичке партије које се продају једнима или другима а настале су због политичке корупције би ишчезле”, закључио је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account