18.03.2023 09:29
Вршилац дужности предсједника СДС Милан Миличевић изјавио је да је мартовски погром на Косову и Метохији извршен прије 19 година још један доказ да су Срби мученички народ.
 
Миличевић је у Бијељини оцијенио да одговорна национална политика коју води предсједник Србије Александар Вучић и Влада Србије говори како треба заштити Србе на Косову и Метохији.
 
 "Имао сам прилику да боравим на Косову, а наша општина Теслић имала је част да кумује Пећкој патријаршији, гдје смо дочекани широког срца и осјећали смо се као своји на своме. Током разговора са Србима на Косову и Метохији видио сам да врло тешко живе, под великим притиском", рекао је он новинарима.
 
Навршава се 19 година од мартовског погрома над Србима на Косову и Метохији у којем је убијено 19 људи, а најмање 4.000 Срба протјерано. Према званичним подацима УНМИК-а и КФОР-а, уништено је 800 српских кућа и запаљено 35 манастира и цркава, а више десетина српских гробаља девастирано.  На мети албанских хорди су били Срби, цркве и манастири у свим урбаним срединама и приградским насељима попут Срба у Свињару ослоњеном на јужни дио Косовске Митровице, Церској улици и Машинском парку у Обилићу, стамбеним четвртима "Ју програм" у Приштини и Косову Пољу, Патријаршијској улици у Пећи, Гавран насељу и Српској улици у Гњилану и низу других "џепова" у којима су Срби претекли током претходних пет година апсолутног безвлашћа на Косову и Метохији. Горјеле су цркве Светог Николе у Приштини, Богословија и Свети Архангели у Призрену, Девич у Србици, Свети Илија у Вучитрну, Црква Светог Андреја у Подујеву чији су крст поломиле и обориле разуларене албанске хорде.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account