19.03.2023 13:02
Наши посматрачи су утврдили да је Мустафа Градашчевић, потпредсједник Скупштине Града Бијељина више пута изводио бираче на гласање. Обзиром да је Мустафа Градашчевић са СНСД-ом дио коалиције која се залаже за опозив градоначелника Љубише Петровића а члан је СДА-а, јасно је на који начин тренутна власт у Републици Српској манипулише гласовима Бошњака и ко је заиста у коалицији са Странком демократске акције и у Бијељини и у Републици Српској, истакао је Маринко Божовић, предсједник Главног оперативног штаба СДС. 
 
„Представници МУП-а су у мјесној заједници Јања одстранили са бирачког мјеста потпредсједника Скупштине Града Бијељина Мустафу Градашчевића због манипулације бирачким процесом“, поручио је Божовић.
 
Он је поручио да су сва 183 бирачка мјеста уредно отворена на вријеме и да постоје проблеми на бирачким мјестима али су у границама контроле.
 
„Излазност у 12 часова на основу пристиглих податка је око 22,05% са 63 бирачка мјеста од 183 колико их је јутрос отворено у Бијељини.  Неколико наших посматрача одстрањено је са бирачких мјеста јер су тражили да кабине за гласање буду окренуте на члановима бирачких одбора а не према зиду јер је изборним правилима из 2022. године дефинисано да кабине требају бити окренути ка изборној аминистрацији“, поручио је Божовић.
 
Он је казао да постоје индиције да је предсједница ГИК-а Дијана Савић Божић је, колико смо могли да чујемо, јавно гласала и показала да је за опозив градоначленика Љубише Петровића.
 
„Ако је то тачно питање је да ли она  уопште може да буде на мјесту предсједнице ГИК-а и да ли је независна у свом раду“, закључио је Божовић.
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account