19.03.2023 17:22
Звијезда  референдумског дана у Бијељини је, као што је то био случај и приликом Општих избора, предсједница Градске изборне комисије Дијана Савић Божић која је више пута данас показала да принцип објективности и непристрасности за њу не важи, јер је више пута у својим изјавама казала да ће данашњи референдум бити завршен опозивом градоначелника, изјавио је Маринко Божовић, предсједник Главног оперативног штаба СДС.
 
Он је казао да се ствари морају ставити у нормалне токове и да људи који су плаћени да свој посао раде у корист свих грађана, а не појединих странака, морају да тај посао раде објективно.
 
Божовић је казао да се изборна правила морају поштовати и да се посматрачима мора омогућити увид у записнике са бирачких мјеста.
 
„Обзиром да се предсједница ГИК данас више пута позивала на  правилнике и закон овог пута јој као чланови Главног оперативног штаба поручујемо да посматрачи СДС неће завршити изборни дан док се не омогући увид у записнике на свим бирачким мјестима. Обзиром да Правилник за опозив начелника и градоначелника из 2022. године у члану 5 јасно дефинише да се након објављених резултата свим присутним члановима и  посматрачима даје могућност увида у записнике и да им се омогућава фотографисање“, рекао је Божовић.
 
Он је изразио захвалност становницима Бијељине и Семберије на великој излазности која  је до сада забиљежена.
 
„Искрено се надам да ћемо до 19 часова, до када траје гласање гласачи показати да актуелна скупштинска већина губи легитимитет. Очекујемо да ће исто тако НСРС искористи могућност да одмах након објављивана резултата опозива, који ће, убјеђен сам, бити против опозива градоначелника да распусти скупштину Града Бијељине“, истакао је Божовић.
 
Он је поручио да ће све кршења Изборног закона и неправилности које су данас десиле на референдуму, укључујући окретање гласачких кутија, бити евидентиране и прослијеђене Тужилаштву.
 
Божовић је казао да је излазност  на данашњем референдуму према, подацима са којима располаже Главни оперативни штаб СДС,  са пресјеком у 15:30  била нешто виша од 41 хиљаде бирача или око 38 одсто.
 
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account