23.03.2023 10:30
Они који персонификују републичку власт још једном су поломили зубе на Бијељини, а то значи да СДС остаје тврд орах и водећа снага како у Семберији, тако и у оквиру опозиције у Републици Српској, истакао је др Милан Миличевић, в.д. предсједника СДС.
 
„Семберци су још једном показали да им је срце на страни опозиције, да не трпе силу, уцјене, притиске, пријетње и препознали су у  Љубиши Петровићу, његово поштење, искреност, енергичност, бескомпромисну одлучност да се бори против криминала и корупције. Дакле, све оне квалитете супротне водећим личностима скупштинске већине предвођене СНСД-ом. Бијељина је плебисцитарно показала опредјељење да сачува и одбрани свог градоначелника. Наравно, важан фактор је и организација да се такво расположење и опредјељење у изборном дану сачува на бирачким мјестима и гласачким листићима, да се не дозволи изборна крађа и изборне манипулације као на општим изборима прошле године и многим другим изборима, за шта су немјерљив допринос дали активисти Српске демократске странке из цијеле Републике Српске“, поручио је Миличевић.
 
Он каже да овакав резултат је доказ да када имате квалитетног и некомпромитованог кандидата, који има углед у народу и када имате организацију способну да заштити изборни резултат, да је СНСД могуће побиједити.
 
„Преко хиљаду чланова Српске демократске странке је чувало изборни резултат било као чланови бирачких одбора, било као посматрачи. Постоје информације да су били спремни одштампани гласачки листићи и озбиљан сценарио за изборну крађу, који је осујећен у старту појавом великог броја посматрача Српске демократске странке уз паничне објаве блиских СНСД-у  задњих пар дана уочи одржавања референдума“, порука је в.д. предсједника СДС.
 
„Ми управо провођењем унутарстраначких избора и јачањем страначке организације СДС од мјесних одбора навише, радимо на томе да у цијелој Републици Српској имамо довољно јаку организацију да спријечи изборне крађе и манипулације. Уз све то инсистираћемо на суштинским и техничким измјенама изборног закона које ће значајно смањити могућност изборних превара“, казао је Миличевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account