03.04.2023 15:06
Срби у Црној Гори, Србији, Републици Српској и широм свијета славили су синоћ изборни пораз и коначни пад једног од задњих европских диктатора, Мила Ђукановића. У Републици Српској ипак нису сви славили. Осим готово свих медија и политичара из Федерације БиХ попут бошњачког члана Предсједништва БиХ Дениса Бећировића, градоначелнице Сарајева Бењамине Карић и других који су отворено подржали Ђукановића у предизборној кампањи, не само да је примјетно одсуство славља у редовима владајуће партије СНСД, већ и отворено негодовање због побједе Јакова Милатовића од стране некадашњих и садашњих функционера СНСД-а, али и новинара блиских партији, каже Милан Касаповић, предсједник Општинског одбора СДС Теслић. 
 
„Док у Федерацији БиХ своју жалост падом Ђукановића и његове антисрпске политике правдају тобожњим 'поразом грађанске државе', идеолози и пропагандисти СНСД-а јадикују над резултатом црногорских предсједничких избора тврдећи да је заправо побиједила грађанска тј. антисрпска опција, упркос чињеници да је Јакову Милатовићу куртоазно побједу честитао чак и сам Додик“, наводи Касаповић.
 
Он каже да, иако не треба сумњати у искреност туге и жалости у којој су се ујединили СНСД и политичари из ФБиХ, о разлогу сасвим је јасно лажу и једни и други.
 
„За политичаре из ФБиХ симпатије за Ђукановића не треба тражити даље од његове жестоке антисрпске политике, док за функционере и идеологе СНСД-а негодовање и одсуство одушевљења вијешћу да је 'пао задњи европски диктатор', ван сваке сумње можемо пронаћи у чињеници која је и њима и свима нама позната – Ђукановић није задњи диктатор, постоји још један, који се таквим исходом може надати сличној судбини”, напомиње Касаповић.
 
Истиче да је овој двојици диктатора много тога заједничког.
 
„Ратно профитерство, шверц цигаретама и нафтом, уништавање јавних установа и предузећа, енормно задуживање, милионско богаћење себе, породице, кумова и разних блиских тајкуна, свеопшта корупција и пљачка народних ресурса, бахаћење авионима и хеликоптерима, а свеопште сиромаштво и исељавање народа – све указује као да се ради о два брата близанца од различитих мајки“, рекао је Касаповић и подсјетио на детаље ТВ дуела предсједничких кандидата у Црној Гори:
 
„У двосатном ТВ дуелу након опаске Ђукановића Милатовићу да је непристојан, Јаков упита Мила да ли је истина да је милионер, закључивши да је непристојно да у држави са просјечном платом од 500 евра 34 године на челу државе буде милионер... Једина разлика са Републиком Српском је у броју година. Настављајући аргументацију Милатовић наводи низ поразних чињеница 34-годишње владавине Ђукановића, а да је Влада у којој је Јаков годину дана био министар за тако кратко времена повећала просјечне плате и пензије у Црној Гори за цијелих 200 евра. За само годину дана, без пада прихода у буџет! Поред тога започет је обрачун са криминалом и корупцијом, који тек сада након јучерашњих избора може у правом смислу да започне.“
 
Касаповић истиче да након Ђукановићевог убједљивог пораза ни функционери СНСД не спавају мирно.
 
„Имају ли разлога да се брину функционери партије СНСД – Милорад Додик, тајкуни и остали пљачкаши због ‘лошег' примјера који нам дају јучерашњи предсједнички избори у Црној Гори и све остале сличности и идентичности? Спавају ли мирно? - Не спавају“, кaзао је Касаповић.
 
 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account