19.04.2023 11:34
Одбијањем приједлога да се укину акцизе на гориво и да се ПДВ на основне животне намирнице смањи са 17 одсто на 5 одсто делегати СНСД и ХДЗ у Дому народа ПС БиХ су онемогућили да се олакша живот становништву, казао је делегат у Дому народа ПС БиХ Желимир Нешковић (СДС).
 
Он је подсјетио да су, као и много пута до сада, делегати СНСД и ХДЗ одбили да помогну грађанима, који суочени са инфлацијом све теже живе.
 
„По ко зна који пут делегати СНСД и ХДЗ су одбили измјену Закона о акцизама и могућност да грађани Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта имају ниже цијене што би итекако утицало на њихове кућене буџете. Јако ми је жао што није до тога дошло“, навео је Нешковић.
 
Истакао је да је очигледно да СНСД није имао слуха и намјеру за увођење мјера за сузбијање инфлације.
 
„Управо је амандманима СНСД-ове Душанке Мајкић Комисија усагласила приједлоге на тај начин да да измјена ПДВ-а вежи до 31.12 прошле године, тако да би било апсурдно и да су гласали сада за то“, напоменуо је Нешковић.
 
Он је најавио да ће у наредном периоду бити нових иницијатива којим би се грађанима и приведи омогућило да лакше превазиђу економску кризу.
 
„Између осталог очекујем ускоро иницијативу о подизању прага за улазак у ПДВ систем што ће итекако олакшати ђеловање привредницима у БиХ“, казао је Нешковић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account