23.04.2023 14:33
Онај ко не памти, ризикује да му се страдање понови. Оно што је Независна држава Хрватска учинила српском народу била је пријетња биолошким нестанком и зато је наша обавеза да његујемо сјећање на жртве геноцида и никад не заборавимо јасеновачке жртве“, истакао је в.д. предсједника СДС др Милан Миличевић који је у спомен подручју Доња Градина присустовао дану сјећања на 700.000 жртава усташког злочина-геноцида у концентрационом логору Јасеновац.
 
„Сви ми требамо преносити наше национално памћење будућим генерацијама.Важно је и данас подсјетити на чињеницу да је актуелна власт  РС предала јасеновачку грађу Хрватској јер би сачувана архива о страдању у концентрационим логорима НДХ била значајан историјски извор за историјска истраживања. Онај ко је предао јасеновачку грађу осакатио нас је и национално али и политички јер је предао документацију која свједочи о мученичком страдању Срба у Другом свјетском рату коју данас наши сусједи негирају стављајући мученичком народу ореол џелата“, закључио је Миличевић.
 
Као дио делегације СДС цвијеће жртвама геноцида НДХ на спомен подручје Доња Градина, поред в.д.предсједника Миличевића положили су  посланик у НСРС Маја Драгојевић  Стојић  и делегат у Дому народа ПСБиХ Желимир Нешковић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account