24.04.2023 15:16
 Документ „Изјава парламентарних политичких странака из Републике Српске о поступцима дјеловања органа Републике Српске и представника Републике Српске  у заједничким институцијама БиХ“ је више политичка декларације СНСД-а какву је јавност више пута имала прилику да види без реализације закључака него озбиљан документ којим се дефинише питање имовине Републике Српске. Такав документ је немогуће амандманима измијенити и Предсједништво СДС га одбацује. 

Пошто Предсједништво СДС одбацује предложени документ, в.д. предсједника СДС-а неће се одазвати састанку на коме Изјава треба бити потписана данас у Народној скупштини Републике Српске. 

Предсједништво СДС констатује да од предложених 21 тачке изјаве само једна тачка третира питање државне имовине и док остатак изјаве третира хиљаду пута поновљене лажне политике СНСД-а које се тичу враћања надлежности, међуентитетског разграничења и хиљаду пута лажног србовања у режији СНСД-а. 

Српска демократска странка на посебној сједници Народне скупштине Републике Српске предложиће своје закључке који ће се тицати искључиво питањем државне имовине „као јавног добра“ које је дејтонски мировни споразум децидно додијелио ентитетима Републици Српској и Федерацији БиХ. 

Предсједништво СДС изражава разочарење чињеницом да у овом тренутку, захваљујући манипулативном дугогодишњим дјеловањем Милорада Додика, не постоји ни најмањи простор за расправу о националном јединству јер је својим политиком обесмислио појам националног јединства. Изненађује и реакција појединих опозиционих политичких субјеката који су због ситне политичке користи за себе, насрнули на Српску демократску странку. 

СДС ће у будућем периоду радити на стварању услова и политичког амбијента за креирање искреног националног консензуса по важним питањима за Републику Српску а то државна имовина јесте, те ће у ту сврху креирати атмосферу да се у јавности створи простор да се о важним националним питањима разговара те ћемо се одазивати увијек на састанке уколико процијенимо да важност теме то захтјева, ако ни због чега другог да разоткријемо лажну патриотску политику. 

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account