24.12.2013 00:00

Предсједник градске организације СДС Огњен Тадић каже да је очигледно да се СНСД у Бањој Луци жели дистанцирати од Милорада Додика. "Сасвим је јасно да велики број људи из СНСД-а не жели подијелити Додикову судбину. То је разумљиво јер нису сви учествовали нити у вршењу власти нити у спорним стварима из протеклог периода. Људи попут новопрокламованих Палије и Амиџића служе као тај смоквин лист, али не знам како се иза њим мисле сакрити Цвијановићка, Гаврановић или Радојичић", каyао је Тадић у интервјуу Фронталу.

Он је рекао да се ради се о људима који су у протеклих девет и више година учествовали у свему. "Знали су свако слово Додикових одлука и нису ништа учинили да зауставе њихове посљедице. Иако је остало десет мјесеци до избора јасно је да је Српска демократска странка носилац промјена у Републици Српској",казао је Тадић.

Он истиче да је пред градском организацијом СДС један од кључних задатака – ПРОМЈЕНЕ У БАЊОЈ ЛУЦИ. "Позивамо све политичке снаге Бања Луке да заједно планирамо и остваримо тај циљ јер он представља истински интерес сваког човјека без обзира на то какав је његов политички став", рекао је Тадић.

Истиче да је СДС у процесу припреме за остваривање успјеха на сљедећим изборима, а након тога и вршења власти која ће бити препознатљива по борби против корупције, спашавању привреде и изградњи нормалних друштвених односа. 

"У Бањој Луци тај процес свакодневно води скоро двије и по хиљаде активиста организованих у Извршни одбор, десет подручних одбора, преко педесет рејонских одбора, скоро 250 мјесних одбора, 37 ресорних одбора, актив младих, актив жена и Савјет Градске организације СДС Бања Лука. То је велика странка.

Наш бањалучки одбор је већи и снажнији од многих малих парламентарних странака у РС. Скоро стотину универзитетских наставника и сарадника, још више љекара, инжењера, економиста, правника, радника разних струка, умјетника, пензионера, незапослених, привредника, просвјетних радника, пољопривредника...
Позивам Вас да сами изаберете тему о којој желите разговарати са неким из СДС-а. Увјеравам Вас да нећетре бити у стању пронаћи тему, а да бањалучки СДС нема врхунског адекватног саговорника", рекао је Тадић.

Наглашава да је градска организација СДС у Бања Луци кадровски и организационо спремна да заједно са свим здравим снагама у граду утврди рјешења којима се креира одржив привредни систем Бања Луке и то: коришћењем кључне компаративне предности у погледу гео-стратешке позиције и наших ресурса; ангажовањем огромног људског потенцијала који се налази на бироу рада; креирањем могућности за додатне приходе пензионера и студената; заустављањем егзодуса младих и способних; привлачењем капитала. 

"Бања Луку ћемо трансформисати у један модеран и динамичан град, центар едукације, апликативног знања, иновативности, културе и спорта, у град зеленила, еколошки чист, здраве хране, пожељан за живот и туристе, град са ефикасном администрацијом, а све у служби привредног развоја",казао је Тадић.

Ускладићемо, каже он, законе, морал, етику и економску ефикасност, имајући у виду да економски развој укључује пуно више од саме економије. "То СНСД не може урадити чак и када би хтио, а очигледно је из протеклих десет година да то не жели", констатовао је Тадић, који је и потпредсједник СДС.

Наводи да су по оцјени огромне већине грађана Бања Луке и Републике Српске, функционери СНСД - Милорад Додик успоставили корупцију као начело вршења власти. 
"Градска организација СДС Бања Лука сматра да су демократска контрола власти и досљедна борба против корупције и других облика криминала, предуслов свих промјена, као и економског и друштвеног опоравка. Читавим низом мјера и прописа треба извести процес успостављања правне државе и контроле јавних финансија, а један од најважнијих је усвајање Закона о испитивању поријекла имовине", рекао је Тадић.

Према његовим ријечима, актуелни режим је примитивним странчарењем подијелио и завадио људе у Бањој Луци, а потом направио и расцјеп између институција и друштва у читавој Републици Српској. 

"Широко распрострањену праксу узурпирања јавних институција од стране партијских структура препознајемо као узрок њиховог пропадања и отуђења од грађана, а главног кривца видимо у СНСД – Милорад Додик.

Градска организација СДС Бања Лука жели да у институције, без обзира да ли су оне образовне, здравствене, вјерске, научне, спортске или културне и медијске, врати самосталност, професионалност, дух позива и личне преданости вишим циљевима, а искључи антагонизам који данас постоји између грађана Бање Луке и читаве Републике Српске, на једној, и институција које треба да их представљају и да се брину о њиховим потребама, на другој страни", казао је Тадић.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account