22.05.2017 21:42

Омладина СДС Брчко обиљежила је данас, симболичним пуштањем у ваздух црвене балоне испред Споменика српским браниоцима Брчког, 25 годину од трагичне смрти 12 бањалучких беба.

На данашњи дан 12 беба које су рођене у бањалучком породилишту 1992. године преминуле су због недостатка кисеоника, блокаде територија кроз Посавину и забране летова изнад БиХ које је увео Савјет безбједности УН.

Потпредсједник омладине СДС Брчко Стефан Драгичевић каже да је Брчко у тим бременитим временима било главна тачка „Коридора живота“ која је требала спојити источни и западни дио Републике Српске, те да је због тога ово подручје специфично.

„Овоземаљска неправда која је угасила 12 недужних младих живота говори нам да највећа зла која могу да задесе људску цивилизацију су рат, блокаде, разарање и убијање гдје највише страдају недужни и невини“ – упозорава Драгичевић.

Порука омладине СДС Брчко са данашњег окупљања је да се трагични догађаји из 90их година са простора бивше Југославије више никада не понове и да никада више не дође до страдања, прогона и патње народа.

Обиљежавању су присуствовали и поједини чланови Општинског одбора СДС Брчко.


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account