25.06.2024 13:32
Српска демократска странка представила је данас Желимира Урића, кандидата за начелника општине Србац на локланим изборима. Подршку Урићу у Српцу упутили су и одбори ПДП-а, Народног фронта и Листе за правду и ред.
 
„Ми желимо да кад избори прођу, кад се црта подвуче, да најбољи људи заузму најбоља мјеста у интересу саме општине Србац и у интересу њених грађана. Мени је драго што имам искрену подршку свих партија опозиције и задовољство ми је што ћемо изаћи са нашим одборничким листама“, поручио је Желимир Урић, кандидат Српске демократске странке за начелника Српца.
 
Он је поручио да је циљ СДС-а у општини Србац  да промјенимо актуалну политичку структуру власти јер сматрамо да они нису радили на најбољи начин.
 
„За Србац су често везане разноразне афере. Ми не желимо да се тако нешто дешава у будућности. Желимо један домаћински однос будуће локалне власти“, порука је Урића.
 
Он сматра да је развојна шанса за Србац повлачење средстава из предприступних фондова ЕУ.
 
„Сматрамо да могућности повлачења средстава из приступних фондова ЕУ и учешћа општине Србац у разноразним међународним пројектима нису добро искорићтена и да је могуће ту сарадњу остварити на једном већем нивоу.  Такође, општина Србац граничи 42 км границом ријеке Саве са хрватском и сматрамо да би отварање једног бар малог граничног прелаза помогло развоју саме општине Србац. Поразно је да општина Србац нема музеј прве србачке лаке пјешаједијске бригаде. Сматрамо да су то ствари веома значајне за саму историју Српца“, поручио је Урић.
 
Предсједник СДС Милан Миличевић представљајући кандидатуру Желимира Урића казао је да СДС на изборима грађанима нуди потпуно другачији концепт схватања политике и кандидата различит од оног већинског у Републици Српској, који имамо већ пуне двије деценије.
 
„Зато Српска демократска странка на ове изборе излази са толиким бројем младих кандидата и листи са људима који представљају ауторитет у својим срединама и који су омиљени у својим општинама у смислу да, као што ја волим рећи, не постоје ни једна врата на која не могу закуцати чиста образа и тражити подршку. Мислим да је то будућност Републике Српске“, поручио је лидер СДС-а.
 
 
„Ти људи се не користе популистичким испразним причама каквих нажалост слушамо ове двије деценије а поготово у задњих 15 дана“, порука је Миличевића.
 
Пуну подршку страначком колеги Желимиру Урићу, будућем начелнику општине Србац упутио је и Владо Ковачевић, кандидат СДС-а за начелника Дервенте.
 
„Желим да дам савјет својом колеги Желимиру Урићу, да у октобру сачува гласове грађана Српца, јер добро знате што се десило 2020. године у Дерветни. Желим му да сачува вољу народа Српца. Не смијемо дозволити да више иједан глас у Републици Српској буде злоупотребљен. Ви знате да гдје је присутан СНСД, да је присутна и корупција, страначко запошљавање, родбинско запошљавање, подјела народа на подобне и неподобне. То не смимо дозволити већ морамо градити јединство и сарадњу са грађанима“, поручио је Ковачевић.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account