19.10.2012 00:00

Иако се финансира из буџета новцем свих грађана РС, новинаска агенција СРНА се ставила у директну службу владајућих странака у РС, прекрајањем и фабриковањем вијести које не иду у прилог властима.
На тај начин је СРНА изгубила кредибилитет када је у питању објективно и непристрасно информисање, што јој је професионална и законска обавеза.

Тако, само у јучерашњем дану уредници СРНЕ су режимским маказама прекројили вијести и обманули јавност у најмање два случаја. Вијести су пласирали у свом генералном сервису одакле су их преузели и други медији и на тај начин покушали отупити чињенице које не иду у прилог владајућој странци.


Прва лаж коју је Срна пласирала односи се на саопштење СДС у коме се каже да "Српска демократска странка поздравља ‘’промјену’’ става предсједника Савеза независних социјалдемократа Милорада Додика да је спреман да се у РС усвоји закон који би омогућио провјеру поријекла имовине и њено одузимање у случају да је стечена нелегално, почевши од њега и свих политичара на највишем нивоу".


Срнини цензори су то пласирали да је "Српска демократска странка поздравила став предсједника СНСД Милорада Додика да се у
Српској усвоји закон који би омогућио провјеру поријекла имовине и њено одузимање у случају да је стечена нелегално, почевши од њега и свих политичара на највишем нивоу.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account