16.02.2012 00:00

Град Брчко је у последње вријеме суочен са, изразито учесталим прекидима у водоснабдијевању. Овим поводом СДС, будући да учествује у власти, иако за ово нема директну одговорност, се извињава становништву због оваквих неугодности којима је у овим тешким временским условима изложено.

Они који јесу директно одговорни, ову појаву објашњавају техничким разлозима и амортизованим водоводом. Ова констатација не стоји ако се имају у виду предуги интервали без воде, који као по норми потрају цио дан или два, осим ако се не ради о неспособности служби ЈКП које одржавају водовод. За разлику од поправке водовода, много су ревноснији у наплати воде од потрошача, па постављамо питање да ли ће потрошачи бити обештећени за ово неиспоручивање воде. Случајно или не, ови испади водосистема су се почели дешавати у вријеме процедуре донoшења новог буџета, а одговорни за водовод ни случајно не пропусте сваку од ових неприлика да апелују на издвајање великих пара како би се „проблем" ријешио. Подсјећамо велика средства су већ уложена у водоснабдијевање и њима стављена на располагање укључујићи и наплату од потрошача. Као парламентарна странка тражимо од извршне власти, односно Одјељења за комуналне послове да предузме све мјере из своје надлежности, како би се обезбиједило редовно снабдијевање града водом. Уколико то, из било ког разлога, нису у стању нека пред јавност и парламент изнесу чињенице и предлоге за хитно превазилажење ове ситуације те покрену утврђивање одговорности.

Подсјећамо, већ су уложена огромна средства за водоснабдијевање, а до прије мјесец дана смо плаћали убједљиво најскупљи кубик воде у ширем окружењу.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account