02.02.2012 00:00

Српска демократска странка је огорчена последњом одлуком премијера Републике Српске Александра Џомбића, који је умјесто да спасава од пропасти фабрику " Расклопне опреме" у Источном Сарајеву наложио да се формира комисија и тако продужи агонијa неизвјесности овог некадашњег привредног гиганта.

Премијер РС Александар Џомбић је наложио да менаџмент београдског "Југотрејда", који је власник 65 одсто капитала у РАОП-у и узрочник свих проблема, са представницима Инвестиционо развојне банке формира комисију и до 6.фебруара сачини приједлог за наводну санацију стања у фабрици у којој је 250 радника посљедњу плату примило прије 19 мјесеци.

У Источном Сарајеву, навиклом на маћехински однос СНСД-ове власти , готово да нико и није очекивао конкретне акције Владе, јер би то значило и задирање у мутне работе већинског власника РАОП-а, предузећа "Југотрејд" из Београда.

Јавност треба да зна да је ова београдска трговачка кућа приватизацијом енергоинвестове "Расклопне опреме" 2006. године домогла се фабрике која је једина на домаћем и тржишту региона производила опрему за енергетска постројења.

Ово предузеће не може добити ниједан посао у РС иако се на годишњем нивоу у електроенергетски систем улажу милиони марака, јер се ти послови додјељују лакташкој компанији "Калдера", чији је власник Миленко Чичић један од блиских људи врху актуелне СНСД-ове власти.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account