17.01.2012 00:00

Општински одбор Српске демократске странке Соколац поднио је   данас кривичну пријаву надлежном тужилаштву против директора Шумског газдинства "Романија" Соколац Рајка Булајића због штетних посљедица по привреду и буџет општине у вишемилионским износима, насталих разним злоупотребама.

Подсјећамо да се шумарство и дрвна индустрија, као кључни носиоци привредног развоја општине Соколац, налазе у безизлазној ситуацији и да одговорност за овакво стање сноси, свакако, странка на власти у овој локалној заједници тј. СНСД и њени кадрови, прије свих Мирко Чоловић, предсједник локалног СНСД-а, Рајко Булајић, директор Ш.Г. ''Романија'' Соколац и потпредсједник локалног СНСД-а, Душан Ковачевић, начелник општине и Бојан Тошић, одборник СНСД-а у Скупштини општине Соколац и уједно управник Р.Ј у Ш.Г. ''Романија'' Соколац.

Иако смо и раније указивали на катастрофално стање у Ш.Г. "Романија" Соколац с посебним освртом на потраживања и обавезе нико од одговорних није нашао за сходно да предузме било какве мјере у циљу заустављања негативних појава које су угрозиле пословање овог предузећа.

Ништа није предузето у циљу наплате потраживања која износе око 7,5 милиона КМ, обавезе и даље расту и тренутно износе око 8 милиона КМ од чега се највећи дио односи на обавезе према централном рачуну ЈП "Шуме Републике Српске" у износу већем од четири милиона КМ.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account