08.01.2012 00:00

СДС сматра неморалним и скандалозним став СНСД-а који је изнио извршни секретар ове странке, а којим се покушава, по ко зна који пут, прекројити историја и криминализовати процес настанка РС. То се поново ради преко криминализације људи који су поднијели терет њеног настанка и који због тога и данас подносе највеће жртве. Ова изјава је увредљива и због тога што је дата на сам дан Божића који хришћане треба да подсјети на мир, љубав, помирење и јединство, а не на приземне политичке нападе и то само пар дана прије прославе 20. годишњице настанка РС.

Овај иступ нас је подсјетио на времена с краја 90-тих за која смо мислили да су ствар прошлости, када су, подстакнути тадашњим високим представницима, појединци довели до опасних подјела и раздора у РС. То нас је подсјетило и на Рајка Васића који је тада на тенковима СФОР-а јуришао на српске репетиторе и полицијске станице; или на СФОР-ове хелихоптере који скупљају посланике РС да би уз помоћ оних из ФБиХ поставили Слогу на власт.

Оваквим ставовима се не може сакрити чињеница да се они који се данас заклињу у РС као велике патриоте, у најтежим временима нису ни залагали за њен настанак, него су шверцујући бензин и цигарете стицали лично богатство. Зато ће СДС наставити да се залаже за закон о испитивању поријекла имовине како бивших, тако и садашњих функционера, који треба да санкционише ратне и поратне профитере, без обзира у којој странци се сада налазе.

Опширније...


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account