18.11.2011 00:00

Српска демократска странка поздравља што су одговорни у Министарству здравља и Фонда здравственог осигурања одустали од повећања патриципације за здравствене услуге у РС, након критике коју је због тога изнио Тим за здравство СДС.

Министар здравља Ранко Шкрбић најавио је недавно да ће бити повећане партиципације за здравствене услуге у РС.

Сматрали смо се обавезним да не допустимо да се терет нефикасности и лоше политике менаџмента Министарства здравља и Фонда здравственог  осигурања сваљује на плећа све сиромашнијих грађана Републике Српске.

Тим за здравство СДС сматра да  погубна политика, коју министарство здравља упорно форсира, води у колапс здравствени систем у РС.

Упозоравамо да због политике енормних задуживања и куповином свега и свачега на уштрб људских ресурса многи велики и угледни медицински стручњаци напуштају здравтвене установе у државном власништву, одлазећи у приватни сектор и иностранство.

Иако  је Министратство здравља, када је издејствовало повећање доприноса и задуживање, тврдило да је то потребно да би се здравствени систем учино бољим и ефикаснијим, а услуге  доступније и јефтиније, десило се управо супротно, што се агресивним маркетингом упорно игнорише и скрива од јавности.

Народ има право да зна праву истину и кривци  за овакво лоше стање у здравству морају да одговарају .

Информативна служба  СДС


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account