09.09.2011 00:00

Најаве предсједника РС Милорада Додика и њему блиског руководства Електропривреде РС о централизацији електро-енергетског сектора, односно о спајању постојећих зависних предузећа у једну компанију, додатно су узнемириле становнике Требиња и Херцеговине.

Овакве најаве значе да ће Требиње и друге херцеговачке општине остати без икаквог утицаја на предузећа електро-енергетског сектора  која су до сада била основни привредни колективи и носиоци привредног развоја.

Директор ЕПРС Бранислава Милекић и њој блиски локални поданици имају јасну намјеру да ХЕТ, Електро-херцеговину и РиТ Гацко отму од грађана Херцеговине  и да негдје далеко, у Бања Луци и Лакташима, одлучују о судбини ових гиганата.

То даље значи да ће и овако осиромашена Херцеговина остати без инвестиција поменутих предузећа, те да ће даљи развој ових крајева зависити од других фактора који ни до сада нису имали слуха за бројне и нагомилане проблеме.

Централизација рачуна и одвлачење новца у друге, богатије крајеве РС у којима су центри моћи владајућег СНСД, довешће до несагледивих негативних посљедица које ће осјетити садашње и будуће генерације херцеговачких општина.

Напомињемо, овим потезом гдина. Додика и гђе. Милекић неће бити остварене уштеде и остале погодности , већ ће се као прво нашим парама тј. парама ових предузећа покривати огромна крађа и губици на подручју Електро Крајине и осталих предузећа која послују са губицима на подручју њихове регије. Такође треба да напоменемо да је гђа. Милекић дошла у Требиње са једним кофером, а да се враћа у Крајну са изузетно богатим даровима.

Зато СДС позива грађане Требиња и Источне Херцеговине да не дозволе отимање онога што су деценијама стварали и да се одупру налетима лакташких харачлија чија је искључива намјера лично богаћење и продаја енергетских потенцијала РС.

ОО СДС ТРЕБИЊЕ


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account