16.08.2011 00:00

Поводом поновљених ставова изнијетих у најновијем саопштењу Партије демократског прогреса, Српска демократска странка скреће пажњу на све чешђе некоректно понашање појединих опозиционих странака према СДС-у.  Сматрамо недобронамјерним све инсинуације које се пласирају у циљу приказивања СДС-а као странке која није опозициона у Републици Српској, насупрот осталих мањих странака које се самопроглашавају „једином“ опозицијом. Разумијемо потребу скретања пажње са сопствених унутарстраначких проблема, али ти проблеми неће бити ријешени подметањем и нападом на СДС.

Насупрот опозиционог положаја у РС, СДС подсјећа да са СНСД-ом има споразум о заједничком политичком дјеловању у Сарајеву, што је омогућило РС да има јединствен наступ у органима БиХ. Интерес Републике Српске је за СДС на првом мјесту, а интереси се бране заједничким дјеловањем у Сарајеву, а не колаборацијом са СДП-ом и осталим бошњачким странкама по налогу споља. Зато поново позивамо све посланике и делегате из РС у Сарајеву на заједнички наступ, како сада тако и у будућности.

Српска демократска странка ће и убудуће заузимати ставове и правити коалиције искључиво на основу  интереса РС и СДС-а, а не било које друге странке или интересне групе. Не прихватамо моралисање од оних који су научили да буду на власти захваљујући гласовима СДС-а, а да при томе отворено раде против наших интереса. Са таквима СДС у будућности неће правити било какве аранжмане.

Информативна служба Српске демократске странке


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account