22.07.2011 00:00

Служењем литургије и ломљењем славског колача у храму Светог Николе у Фочи обиљежен је празник Светих апостола Петра и Павла, крсне славе и 21. годишњице оснивања Српске демократске странке /СДС/.

Предсједник СДС-а Младен Босић поручио је да је ова странка у протеклих 21 годину, упркос тешкоћама, показала да је странка будућности и младости и да је, са њим на челу, спремна да се ухвати и са другим изазовима у предстојећем периоду. "Покушаји промјене Дејтонског споразума и притисци на Републику Српску /РС/, стална сатанизација српског народа, РС и СДС-а, јесу највеће опасности у будућности", рекао је Босић.Коментаришући неформирање власти на новоу БиХ, Босић је рекао да се морају уважити Дејтонске поставке БиХ, које прописују интересе два ентитета и три конститутивна народа."Уколико неко жели да наметне систем у БиХ који би довео до мајоризације било ког народа, у овом случају Хрвата, у другом Срба, сигурно не мисли добро БиХ. Надам се да ће платформаши, окупљени око СДП-а, коначно схватити да није могућа промјена Дејтона на њихов начин. Очекујем, да према Закону, у четвртак, 14. јула, у Парламенту БиХ буде посљедњи круг гласања, на коме ће се озваничити пропаст мандатарења Слава Кукића", рекао је Босић.Централној прослави крсне славе СДС-а у Фочи, присуствовали су бројни прваци СДС-а, међу којима и Мирко Шаровић, Вукота Говедарица, Боривоје Сендић, Предраг Ковач и други.

9514_vest_sds-12072011И Брчански СДС данас је обиљежио крсну славу. Ломљење славског колача, свечани ручак и дружење уприличено је у хотелу "Јелена" у Брчком.

Свечаности обиљежавања славе СДС-а започеле су литургијом у цркви Успенија пресвете Богородице у Српској Вароши, након чега је положено цвијеће и запаљене свијеће код Споменика српским браниоцима у Брчком.

 

И у осталим градовима Републике Српске су одржане свечаности обиљежавања крсне славе Српске демократске странке.Теслићки СДС је прославу организовао у ресторану "Парк - Шумадија". Свечаности и пригодном ручку је присуствовало преко 350 чланова и симпатизера. Ломљење славског колача обавио је предсједник ОО СДС Теслић др Милан Миличевић са свештенством. Крсној слави СДС-а у Теслићу присуствовао је велики број гостију те многобројни представници привредног и јавног живота у Теслићу.


DSCF5848_640x480    DSCF5862_640x480

 


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account