21.07.2011 00:00

СДС остаје при ставу да неће подржати именовање Славе Кукића за предсједавајућег Савјета министара БиХ.

Ово је данас изјавила посланик СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић.
Пандуревићева је поновила да је принципијелан став СДС-а да именовање мандатара Савјета министара БиХ мора да буде резултат консензуса и да мора да буде испоштована воља сва три конститутивна народа.

Она је навела да СДС не жели да коментарише спекулације да се на ову странку врше притисци како би њени посланици у другом кругу гласања у Представничком дому подржали Кукићево именовање.
Пандуревићева је рекла Срни да СНСД и СДС имају довољно посланика у Представничком дому тако да изјашњавање преостала два посланика из Републике Српске не може пресудно утицати на резултате гласања.
"СДС и СНСД имају више од десет посланика, тако да један уздржани глас ПДП-а, како је било у првом кругу гласања, не може имати пресудну улогу", истакла је Пандуревићева, додајући да не види ништа спорно у томе што је ПДП био уздржан.

Потврђивање Кукићевог именовања није добило потребан број гласова посланика из РС, а након што ни Колегијум Представничког дома није постигао сагласност у вези са овим питањем, коначну одлуку о Кукићевој кандидатури даће посланици у новом кругу гласања.

Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account