06.04.2011 00:00

Српска демократска странка позива надлежне српске представнике у институцијама БиХ да упуте протестну ноту Хрватској због политичке оптужнице коју је подигла против Божидара Вучуревића који је Требиње и српски народ бранио управо од агресије војске Хрватске. Поново подсјећамо да су истражитељи Хашког трибунала у више наврата саслушавали Вучуревића и закључили да нема елемената због којих би га теретили за ратне злочине, што јасно говори да је оптужница Хрватске против Вучуревића чин одмазде и покушај прекрајања историјске чињенице да је Хрватска извршила агресију и починила ратне злочине против цивилног становништва на подручју требињске општине.

Српска демократска странка сматра неприхватљивом изјаву замјенице министра иностраних послова Ане Тришић-Бабић да се у случају хапшења Вучуревића МИП не треба понашати као што су се понашали бошњачки функционери у случајевима Дивјак и Ганић. Подсјећамо да је Вучуревић држављанин БиХ, баш као и Ганић и Дивјак, с том разликом да је он невин, те да је министар иностраних послова БиХ Свен Алкалај други дан по хапшењу Ганића и Дивјака упутио протестну ноту Србији.

Такође, поново позивамо предсједника РС Милорада Додика да хитно ступи у контакт са предсједником Србије Борисом Тадићем и затражи од њега ослобађање Вучуревића, као и то да Тадић од Јадранке Косор издејствује повлачење оптужнице на исти начин на који је Србија повукла оптужницу против Тихомира Пурде.

 


Анкета

Тестирање анкете на сајту Српске демократске странке?

Create Account



Log In Your Account